További 20 évig üzemelhet a Paksi Atomerőmű kettes blokkja

2014. november 25. 16:11

Egy éves eljárás után úgy határozott az Országos Atomenergia Hivatal, hogy még húsz évig üzemelhet a paksi atomerőmű kettes blokkja. Az új engedély 2034. december 31-ig szól.

2014. november 25. 16:11

További 20 évig üzemelhet a Paksi Atomerőmű kettes blokkja, miután egyéves eljárás eredményeként az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) megadta az engedélyt a tervezett üzemidőn túli üzemelésére. Az új engedély 2034. december 31-ig szól.

 
Az erről szóló hirdetményt és határozatot a nukleáris hatóság kedden tette közzé honlapján. A határozatban szerepelnek azok a feltételek is, amelyeket a hatóság előírt a kérelmező MVM Paksi Atomerőmű Zrt. részére. 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. november 26. 18:53
Áttekintő ábra a magyar villamosenergia-rendszer legfontosabb adatairól http://www.mavir.hu/web/mavir/home
ciprióta
2014. november 26. 13:49
ujabb ékes bizonyiték arra,hogy semmi szükség nincs Oroszország vazallusaként tetszelegni tovább kedves szaftzabálók. Magyarország addigra már teljes mértékben függetlenitheti magát az oroszoktól minden területen, nincs tehát szükség további atomhulladékgyártásra , főleg egy olyan helyzetben amikor ismeretlen miként fog a magyar erőmüvi hulladék eljutni orosz területekre...vagy esetleg kishazánkból csinálunk atomhamu és hulladéklerakót???sokan örülnének a környező országokban a dolognak....marhák...LOL
Laurence Szilard
2014. november 25. 17:39
Roszatom jóatom!
3M..
2014. november 25. 17:27
A Paksi Atomerőmű, mestermunka. Elkészítésekor is a világ egyik, ha nem a legfejlettebb ilyen létesítménye volt. Ezt az igen hosszú élettartama, és a megbízhatósága támasztja alá leginkább. Köszönet a tervezőinek, a gyártóknak, és a működtető szakembereiknek. Bár ilyen magas színvonalú üzemekkel lenne tele Magyarország, a fejünk sem fájna. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!