MSZP: A kormány korrupciója miatt kell több adót fizetni

2014. november 18. 15:18

Az amerikai kitiltási ügyről, egy Alföld-bizottság létrehozásáról, a hétfői, A közfelháborodás napja elnevezésű tüntetésről, a székely zászlóról és a kisfilmekről, a filmszociográfiákról hangzottak el napirend előtti felszólalások kedden az Országgyűlésben.

2014. november 18. 15:18

KDNP: Magyarország kiáll állampolgárai jogai mellett

Vejkey Imre (KDNP) konkrét ügy említése nélkül arról beszélt, politikai és lelkiismereti oka van arra, hogy véleményét kifejtse egy „prejudikált vádról”. Magyarország kiáll állampolgárai jogai mellett, és nem fogadja el azt, hogy úgy vádolják kívülről egy állampolgárát, hogy az alapul szolgáló információkat nem osztják meg – tette hozzá. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára úgy értékelte, hogy a korrupció a szabadság ellensége, Magyarország és az Egyesült Államok közös értékrendjével összeegyeztethetetlen. Megjegyezte ugyanakkor, arctalan vádaskodás ellen nem tudnak mit tenni, és arra kérik az amerikaiakat, hogy segítsenek „az állítólagos ügyeket” feltárni.
   
LMP: jöjjön létre Alföld-bizottság

Sallai R. Benedek (LMP) egy, az Alföld felzárkóztatását célul kitűző eseti bizottság létrehozását kezdeményezte, és arra kérte a kormánypártokat, hogy támogassák erre vonatkozó országgyűlési határozati javaslatát. Az ellenzéki politikus szerint az alföldi megyék lakóinak társadalmi, gazdasági helyzete fenntarthatatlan, az életminőség leromlott és hatalmas területi és regionális különbségek jöttek létre, ez nemzeti szintű megoldási igényt hozott létre. Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy a kormány minden kezdeményezést meghallgat megfontol, de úgy látja, hogy egy ilyen testület létrehozását helyben, az érintett megyéknek, településeknek kell kezdeményezni. Hangsúlyozta, hogy a kormány fontos célja a vidék gazdaságának és infrastruktúrájának fejlesztése, és ezekkel a célokkal Brüsszel is egyet ért.
   
MSZP: a közfelháborodás napjának üzenetéhez tolmács sem kell
        
Tóth Bertalan (MSZP) a hétfői, A közfelháborodás napja elnevezésű, több várost is érintő tüntetések kapcsán azt mondta, jogos és érthető minden felháborodás, amíg a kormány nem tisztázza a korrupciós ügyeket. A közfelháborodás napjának üzenete egyszerű, tolmács sem kell hozzá – fogalmazott. Szerinte az emberek hétfőn kinyilvánították, hogy elegük van, hogy „Orbán Viktor korrupcióba keveredett kormánya miatt egyre több adót kell fizetniük”, és hogy a korrupt kormány miatt szégyenkezniük kell a világ előtt. Tállai András államtitkár válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi kormány ellenben a szocialista kormányokkal nem elítéli és megtámadja a tüntetőket, hanem tiszteletben tartja. Azt azonban nem tartotta helyénvalónak, hogy a tüntetések erőszakos cselekményben torkolltak, és ezt az MSZP nem ítélte el. Az ellenzéki politikus felszólalásának címére utalva közölte, sokkal aktuálisabb ügynek tartják, hogy ezen a napon fogadják el a jövő évi adócsomagot, amely kifejezi azt, hogy a kormány a családok, a kis- és közepes vállalkozások, valamint a termelés és az érték létrehozása mellett áll.
       
Jobbik: miért tiltották ki a székely zászlót a fociválogatott meccséről?
       
Szávay István (Jobbik) azt kifogásolta, hogy kitiltották a székely zászlót a finn-magyar labdarúgó-válogatott meccséről, az indoklás szerint az sértheti mások érzékenységét, holott a lobogó fent van az Országgyűlés épületén is. A Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) szurkoló- és magyarellenesnek nevezte, és teljes vezetőségének lemondását követelte, majd elővett egy román nemzeti zászlót és azt mondta, hogy azt el fogja juttatni Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének, hogy azt tűzzék ki a díszpáholyban, hogy ha az sokkal közelebb áll a szívükhöz. L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkár hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP elkötelezett az erdélyi magyarság, a székelység mellett és mindent megtesznek azért, hogy használhassák saját szimbólumaikat, és a kormány mindent megtesz azért, hogy az ezzel kapcsolatos jogkorlátozó lépéseket visszaszorítsák. Közölte, ha valóban az történt, amit a képviselő állít, azt nem tartja helyesnek.
   
Fidesz: filmes műhelyek létrehozására lenne szükség
        
Lezsák Sándor (Fidesz) arról beszélt, hogy a művészeti nevelés hatékonyan szolgálja a fiatalok erkölcsi érzékét, lelki egészségét, ennek egyik formája a film, a kisfilmek, a filmszociográfiák. A lakiteleki közösségi filmszemlén megfogalmazottakat ismertetve közölte, hogy filmes műhelyek létrehozására lenne szükség, valamint egy olyan intézményre, amely összefogná a forgalmazást. A filmszemlén a javaslatok között volt egy, az állami költségvetés által garantál pénzalap létrehozását, amely a filmes műhelyek számára biztonságot teremthet - ismertette. Azt javasolta, hogy a zsűri tagjaival – a többi között Sára Sándor filmrendezővel – konzultáljon a kormányzat. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kultúráért felelős államtitkára közölte, a 2010 előtti rosszul működő filmstruktúrát átalakították. Az Emmi költségvetésében idén művészfilmek készítésére 64 millió forint, míg egy másik alapban 53 millió forint volt – ismertette. A zsűritagokkal való konzultációra vonatkozó kezdeményezést üdvözölte.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. november 18. 16:51
MSZP: a közfelháborodás napjának üzenetéhez tolmács sem kell. De bizony kell, mert ők sem tudták mit akarnak.
gudmen
2014. november 18. 16:29
egyik alávalobb brigád a másiknál, szoros a verseny tény...csak célfoto dönthet vagy egy börtönválogatott márianosztrán.. egymást mosdatják ezek a férgek 25. éve..palotákban élnek párt hovatartozástol függetlenül..ugy élnek mint a sejkek..koka janik szijjártok...milliárdos magánvagyonok felett diszponálnak, ugy hogy soha senkinek nem kellett elszámolni honnan és miként jutottak a krözusi vagyonokhoz..
silvester
2014. november 18. 16:26
Te afganisztanban jartal,meglattad a makost,ezert a 3.makosnal felvetted a gubot vele egyutt a ni...et.Rabas....ztal mar ures volt,de te igy tetted a nyakadra,szipuztal agyatlan.
silvester
2014. november 18. 16:21
Ti megujulnatok de nincs mivel.A nyakatokon fityego ures golyo nem teszi lehetove,mert a megujulashoz esz is kell.Az viszont nektek nincs.NEM FELEJTUNK.Nem ugy,mint ti,amneziasok,az elmult 25 ev legnagyobb tolvajai a szidokkal egyutt.Maffiozok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!