Mozdonyvezetők: Hosszabbítsák meg a korkedvezményt!

2014. november 12. 09:08

A Mozdonyvezetők Szakszervezete nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz a 2014. december 31-én megszűnő korkedvezményes nyugdíj meghosszabbítása érdekében.

2014. november 12. 09:08

A Mozdonyvezetők Szakszervezete nyílt levélben emlékezteti a miniszterelnököt, hogy a szervezet fokozott igénybevételével járó és az egészségre különösen ártalmas munkát végzők korkedvezménye a hatályos szabályozás szerint megszűnik az év végén. Bár a kormány még 2011-ben határozatot hozott a korkedvezményes nyugdíjat kiváltó ellátások és intézkedések kidolgozásról, ennek a jogszabálynak a megalkotása a mai napig nem történt meg – hívja fel a figyelmet a Mozdonyvezetők Szakszervezete. A mozdonyvezetők azt kérik, hogy a tervezett jogszabály elkészültéig hosszabbítsák meg a hatályos törvényi rendelkezést, amely lehetőséget biztosít a további korkedvezményre jogosító szolgálati idő megszerzésére.

Közölték, a mozdonyvezetők a korkedvezményre jogosultak körébe tartoznak, így őket is „erősen foglalkoztatja”, mi történik majd 2014. december 31. után. Korábban a korkedvezmény és a korengedmény intézményei együttesen biztosították a foglalkozás-egészségi okokból alkalmatlanná vált mozdonyvezetők számára a tisztes visszavonulás lehetőségét. A nyugdíjkorhatár felemelésével nincs adat arra, hogy hányan kényszerülnek majd feladni hivatásunkat 55 év felett, miközben 30-35 évet „becsülettel és tisztességgel ledolgoztak” – olvasható a közleményben. Ha a korkedvezmény intézménye megszűnik, bizonytalanná válik az egészségi okból alkalmatlanná váló mozdonyvezetők sorsa - vélekedik a szakszervezet.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2014. november 12. 21:08
A legtöbb hozzászólásból az látszik, hogy nálunk a legfőbb motiváció a sárga irigység: dögöljön meg a szomszéd tehene is. De például ez is szelektív, mert többnyire ugyanezek természetesnek veszik az érdemtelenül kapott kiváltságokat, a szintén érdemtelenül, vagy gyanús körülmények között szerzett vagyonokat.
GV0917
2014. november 12. 13:23
Egyetértek! A XX század, melyben életem nagyobb része eltelt- a masiniszták bálványozása jegyében telt el! Az óvodától kb 3.-4, osztályos korig a többség masiniszta,mozdonyvezető és egyben MANYUP Igazgatói Tanácstag szeretett volna lenni! Így jogos az igény, hogy mielőtt tényleg mozdonyvezetők lehetnének, menjenek akkor nyugdíjba, amikor még őszintén rajongtak A VASÚTÉRT!Tehát a nyugdíj korhatárt valahol a 4. évtől a 12. évig húzzák meg! I N D O K L Á S : A XIX, század végétől a XX. század végéig a GŐZ határozta meg a létet. Ma nincs szén... A XX.század második felében a dízelolaj. Már ha nem volt túl drága!De "begyűrűzött!" Ezt váltotta a "Kandó korszak" azaz a VILLAMOSÍTÁS!Ennek a dolgát megnehezítették a felső vezeték- tolvajok!A digitális korszakban a "tanulmányírók és társaik." Az osztrákok által feljelentett, de idehaza soha sem hallott nevű kis handlé Kft milliárdos "sikerdíja...stb..Sikerült megúszniuk. Ezek után ők jönnek a korrupcióval! Kanizsa már nem lehet cél. Hova megy a gőzös?Elrendeli a Becsületbíróság, hogy kommunista, NKVD rezidens, vagy bár ki is volt Gerő Singer Ernő amit mondott ma is megszívlelendő: "Arccal a vasút felé!"
béla 60
2014. november 12. 12:39
Aki meg lerobbant tanuljon új szakmát OKJ tanfolyamon,virágkötő,gépi-varró,kertész,vagy helyezkedjen el könnyű fizikai szakmában nyugdíjig minimálbérért.Ha egyik sem jó még mindig ott a közmunka!Erre szavazott a többség!
justiceforhungary
2014. november 12. 11:20
Mozdonyvezetők: ''Hosszabbítsák meg a korkedvezményt!'' persze még mit nem ! mindenki a potyát lesi rohadt egy világ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!