Kiemelt beruházás lett az MTK-stadion

2014. november 04. 10:46

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősítette az MTK Hidegkúti Stadion újjáépítését és a zuglói Lantos Mihály Sporttelepre tervezett sportcsarnok építését, így ezek megvalósítása felgyorsulhat. A beruházásokra szánt 5,65 milliárd forint összege nem változott, de a kifizetés ütemezése kedvezően módosul.

2014. november 04. 10:46

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősítette az Magyar Testgyakorlók Körének létesítmény-fejlesztési projektjeit, azaz a Hidegkúti Stadion és a zuglói Lantos Mihály Sporttelepre tervezett sportcsarnok építését, így ezek megvalósítása felgyorsulhat. Az MTK keddi közleménye szerint a már korábban elfogadott, összesen 5,65 milliárd forint költségvetési támogatás mértéke nem nő, ám a kifizetés ütemezése változik, méghozzá kedvezően.

Ezzel mind a Lantos Mihály sporttelepen létesítendő multifunkcionális sportcsarnok, mind pedig a Hidegkuti Nándor Stadion építése tovább gyorsul, mert lerövidülnek a hatósági eljárási határidők. Másrészt a kormány rendelkezett a korábban meghatározott nagyságrendű források rendelkezésre bocsátásának előrehozásáról is, azaz a támogatás összege nem, csupán az ütemezése változott, ezzel is segítve a beruházások minél gyorsabban történő megvalósítását” – áll a közleményben.

A zuglói multifunkcionális csarnok építésére 1,39 milliárd forintot, a Hidegkuti Stadion újjáépítésére 3,91 milliárd forintot, a stadionhoz kapcsolódó edzőpálya megújulásának költségeire pedig 350 millió forintot biztosít a kormány, mely ebből 4,2375 milliárd forintot jövőre, 852,5 milliót pedig 2016-ban tesz elérhetővé a klub számára.

A közlemény szerint a klub úgy látja, hogy ezáltal minden feltétel adott ahhoz, hogy a stadion – az eredeti terveknek megfelelően – 2016 nyarán, míg a Lantos Mihály Sporttelep sportcsarnoka egy évvel később átadásra kerüljön.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. november 04. 17:45
http://mandiner.hu/cikk/20140801_kikerult_a_nemzeti_stadionfejlesztesi_programbol_az_mtk_stadion Kikerült a Nemzeti Stadionfejlesztési Programból az MTK-stadion KIEMELT LETT! Fura!!!
Riwen
2014. november 04. 17:34
Ezek betegek.
berzsian56
2014. november 04. 14:14
Nem lehetne ezt mindjárt úgy harmincmilliárdra emelni? A MAZSIHISZ jobban teljesít. Vajon hány lélegeztető gépet ,hány kórházfelujjítást lehetne elvégezni ezen a pénzen? A liberós sajtó, most miért nem örjöng, miért nem tíltakozik?
II.mákvirág
2014. november 04. 13:10
Én megétzem Orbán Nemzeti Miniszterelnök Urat! Akkora a jólét, és olyan fokon dohog a gazdaság, hogy már egyezerüen nincs mire pénzt költeni.Meg aztán az MTK hatalmas közönsége nem egy meccsen a kaput döngetve követelte a bejutást, tahát az ő igényüket is ki kell elégíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!