A CBA, a Coop és a Reál támogatja a vasárnapi zárva tartást

2014. november 18. 08:40

A CBA, a Coop és a Reál a leghatározottabban támogatja a vasárnapi nyitva tartás korlátozására irányuló kezdeményezést a kereskedelmi dolgozók pihenésének, családi életének biztosítása érdekében. A három társaság szerint a szabályozás egyáltalán nem diszkriminálja pozitívan egyiküket sem, és a zárva tartás bevezetése esetén sem lennének elbocsátások.

2014. november 18. 08:40

A CBA, a Coop és a Reál közleményben tudatta, hogy támogatják a KDNP vasárnapi kötelező zárva tartásra vonatkozó javaslatát. A három hazai tulajdonú üzletlánc 2013-ban együttesen 1441,4 milliárd forint bevételt ért el és összesen 77 000 dolgozót foglalkoztat.

A közlemény szerint a korlátozásra a több százezer kereskedelmi dolgozó pihenésének, családi életének biztosítása miatt van alapvető szükség. A három társaság szerint a szabályozás semmilyen tekintetben nem diszkriminálja pozitívan egyiküket sem, hiszen mindhárom üzletlánc legtöbb egységének zárva kell maradnia vasárnap a törvény elfogadása esetén. A három lánc franchise partnereinek csak pár százaléka működik családi vállalkozás keretén belül, akik esetlegesen alkalmazottak bevonása nélkül tudnák a vasárnapi működést biztosítani.

Meggyőződésünk, hogy a szabályozás miatt nem következik be forgalmi visszaesés, így elbocsátásokra sem fog sor kerülni. Ennek megerősítéseként mindhárom üzletlánc garantálja, hogy a szabályozás életbelépése esetén sem fog munkahelyeket megszüntetni” – áll a közleményben. A társaságok szerint a vásárlók számára hat nap hosszított nyitva tartása elegendő lehetőséget ad a termékek beszerzésére, illetve a vasárnap nyitva maradó üzletek az élelmiszer-, és egyéb alapvető termékek megvásárlását is biztosítani tudják.

Bár nem zárkóznak el a további szakmai egyeztetésektől kinyilvánították, hogy a vasárnapi nyitva tartás korlátozásának helyességét alapvetőnek, annak bevezetéséből származó pozitívumokat megkérdőjelezhetetlennek tartják.

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vakhangya4
2014. november 18. 20:42
Most akkor csak és kizárólag az élelmiszer boltok lesznek zárva vasárnap?
Zokni
2014. november 18. 14:46
Már leírtam itt valahol, valamikor (nemrég), hogy nemcsak politikai-különérdekek miatt, hanem a különböző vállalkozási formák kereset-kínálati görbéi sajátos eltérése miatt is ténylegesen érdekeltek a kisebb szervezetek a döntésben. Tehát valóban extraprofit származik belőle. Csak nekünk, fogyasztóknak lesz magasabb az ár, mert a verseny nem érvényesül tisztán. De hát ennyit csak megér a klientúra támogatása... Életünket, és vérünket, valamint a pénztárcánkat Orbánért!
egysegelem
2014. november 18. 14:34
Aza gondolat, eleve a magantulajdon szentsegenek a megsertese, hogyha nekem van egy boltom, akkor mas mondja meg, mikor nyithatom ki es mikor nem. Ezt amikor amerikai barataimnak elmeselem, nem is ertik a felvetes, nem hiszik el, nem tudjak elkepzelni, hogy egy bolt maskor van nyitva, mint amit a bolt tulajdonosa elhataroz, nem ertik, hogy az allamnak egyatlalan milyen alapon lehet ebbe beleszolasa.
Ángyán Páván
2014. november 18. 14:30
Helyes. Én hétköznapra is bezárnám a drága és szart árusitó tesókat és társait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!