Orbán kiállt a III/II-es múltú Tasnádi mellett

2014. október 20. 18:30

Novák Előd a jelenleg rendészeti államtitkárként tevékenykedő, korábbi III/II-es ügynök Tasnádi Lászlóról kérdezte a miniszterelnököt hétfőn a parlamentben. Orbán Viktor válaszában azt mondta: vállalja a kinevezés következményeit. Felvetette: ha Tasnádi László jó volt APEH-osnak, rendvédelmisnek, információs hivatalban dolgozónak, vajon nem lehet-e jó államtitkárnak? Szerinte lehet.

2014. október 20. 18:30

A miniszterelnök szavai szerint még ha hibának is tűnik Tasnádi László kinevezése, vállalja ennek következményeit, és a rendészeti államtitkár a posztján marad. Orbán Viktor ezt hétfőn jelentette ki a Parlamentben, miután Novák Előd jobbikos képviselő Tasnádi László III/II-es múltjáról kérdezte őt az azonnali kérdések órájában.

A miniszterelnök a jobbikos Novák Előd kérdésére kifejtette: Tasnádi Lászlót a képviselők jelentős része régóta ismeri, 1990 után jelentős szakmai karriert futott be, kezdetben az Információs Hivatalnál, azután a rendvédelmi szervek védelmi szolgálatánál, majd az APEH bűnügyi igazgatójaként. Tasnádi László 2010 óta a belügyminiszter kabinetfőnökeként több mint 70-szer képviselte a tárcát nyilvános bizottsági üléseken, munkáját közmegelégedéssel végezte, ezért kapott lehetőséget az előrelépésre – fejtette ki. A kormányfő megjegyezte: az államtitkár munkáját sem a Jobbik, sem más párt nem támadta, nem kritizálta.

Felvetette: ha Tasnádi László jó volt APEH-osnak, rendvédelmisnek, információs hivatalban dolgozónak, vajon nem lehet-e jó államtitkárnak. Véleménye szerint lehet, ám ezt az álláspontját sokan kritizálták – a Fideszben is –, amit elfogad. „Föltéve, de nem megengedve, hogy ez hiba volt (...), hibát nem tudok egy másik hibával kijavítani, mert ilyenkor a hibákat nem kivonják egymásból, hanem összeadják” – fogalmazott Orbán Viktor, aki azt hangoztatta: még ha hibának is tűnik ez a döntés, vállalja a következményeit, és az államtitkár marad.

Az LMP-t a külföldön dolgozók érdekelték

Az azonnali kérdések órájában az LMP-s Szél Bernadett arról beszélt a miniszterelnöknek, hogy sok száz ezer magyar állampolgár „menekült külföldre, mert Magyarországon nem tud egyről a kettőre jutni”, majd azt kérdezte, mit akar lépni a kormány.

Válaszában Orbán Viktor azt mondta: az Európai Unió egy egységes munkaerőpiac, ahol az emberek szabadon mozoghatnak. Szerinte amit Szél Bernadett mond, abba a logikába vág, amit David Cameron brit miniszterelnök képvisel, aki „haza akarja toloncolni a magyarokat Londonból”. „Ön valóban azoknak a miniszterelnököknek (...) a malmára akarja hajtani a vizet, akik ma azért dolgoznak (...), hogy megvonják a közép-európaiak munkavállalási lehetőségét a saját hazájukon kívül?” – tette fel a kérdést az LMP-s politikusnak.

Ezek az emberek vendégmunkások – folytatta a kormányfő –, akik a becslések szerint évi kétmilliárd eurót küldenek haza. Ezeket az embereket nem kitoloncoltatni kell, hanem ki kell mellettük állni – mondta, hozzátéve, hogy ezek az emberek bármikor hazajöhetnek, „szívesen látjuk őket”.

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. október 21. 09:05
Kádár-rendszer,orbánisztán,egykutya...
nimród
2014. október 21. 09:00
Ennyi hülyeséget és sunyiságot rég olvastam, mint ennek a posztnak a hozzászólásaiban. Az elvszerű antikommunista pózában tetszelegnek buta és jellemtelen emberek. Olyan jobbikosok ugatják Tasnádit, persze valójában a magyar kormányt és Orbánt, akik áhitattal beszélnek a volt KGB-s Putyinról és politikájáról. A társadalom működésének egyik fontos feltétele annak elfogadása, hogy az ember megváltozhat, a bűnös megbánhatja és jóváteheti a bűneit. És ha ez érvényes Putyinra, és joggal az, akkor miért ne volna érvényes a sokkal kisebb tisztséget betöltő Tasnádira? A kettős mérce nyilvánvaló. A Jobbik és itt ágáló, műveletlen támogatói az ügy kapcsán leszerepeltek. Az ilyen fajta, Novák Elődös szarakodással a Jobbik soha nem kerülhet a kormányképességnek még a közelébe sem.
VakzKommondor
2014. október 21. 07:01
Hát persze, gondolom neki jelentett apu. És ő engedélyezte a neokomcsi miszterúrnak a NAgy Imre temetésen a beszédet. Gondolom együtt nézték át a szövegezést. Tényleg mikor megy a jani Amerikába?
Wazze
2014. október 21. 06:47
Az egész famíliája komcsi! Mit lehet egy ilyen szartól várni?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!