Kézikönyvvel segítené az önkormányzatokat a Belügyminisztérum

2014. október 29. 11:53

Nagy Önkormányzati Kézikönyv címet viselő kötet gyakorlati példákon keresztül ad ismereteket egyebek mellett a helyi hatalomgyakorlásról és az önkormányzati törvényről.

2014. október 29. 11:53

Kézikönyvet készített a Belügyminisztérium az önkormányzati szereplők segítésére. Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára a Nagy Önkormányzati Kézikönyv címet viselő kötet szerdai bemutatásán arról beszélt: a szakterület az elmúlt 24 évben sokat változott, a most kiadott kalauz egyebek mellett jogi, szakmai támpontokat ad az önkormányzati szférának. A könyv a polgármesterek képzésének alapja lesz – tette hozzá.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára – korábbi önkormányzati államtitkár – azt mondta: a kötet gyakorlati példákat bemutatva ad ismeretet az önkormányzati vezetőknek, képviselőknek a helyi hatalomgyakorlás fejlődésének történetéről, az előző rendszer működéséről, a nemzetközi gyakorlatokról és a hatályos önkormányzati törvényről. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!