Jöhet a nemzeti bulvárcsatorna?

2014. október 17. 08:57

A Népszava értesülései szerint Habony Árpád ötlete nyomán bulvárcsatornát indíthat a közmédia, hogy felvegye a versenyt az RTL Klubbal. Az MTVA cáfol, szerintük ez az információ minden alapot nélkülöz.

2014. október 17. 08:57

Habony Árpád ötlete nyomán saját „nemzeti” bulvárcsatornát indítana a köztévé – tudta meg a Népszava. A lap úgy tudja, hogy a mára a célcsoportban a legnézettebb gyerekcsatornává váló M2 helyén jöhetne létre a közszolgálati bulvárcsatorna.

Az MTVA szerint „minden alapot nélkülöz az a híresztelés”, ami szerint bulvárcsatorna indításán gondolkodnának, szintén cáfolták, hogy beáldoznák az M2-t, mivel közlésük szerint a gyerekcsatorna stratégiai fontosságú a közmédia portfóliójában. 

A Népszava forrása szerint ugyanakkor Habonyék hosszútávú céljai között szerepel a bulvárcsatorna, amelyet az RTL Klub közszolgálati versenytársának szánnak, mivel eddig sem a reklámadó, sem a programdíj beszedésnek megtiltása nem érte el a kívánt célt, és a csatorna továbbra is kormánykritikus. Ugyanakkor a Népszava szerint nem tettek le arról sem, hogy a kereskedelmi csatornát a későbbiekben nyomott áron megvegye az egyik Fideszhez kötődő vállalkozó.

Egy leendő közszolgálati bulvárcsatorna nem csak az RTL Klubnak, hanem a TV2-nek is konkurenciát jelentene. A Népszava szerint az sem elképzelhetetlen, hogy ezután a Fidesz is „magára hagyná” az amúgy is veszteséges tévécsatornát.

Az M5-re szánt nemzeti sportcsatorna viszont már több mint gondolat a Népszava forrása szerint, előkészítésén Riskó Géza dolgozik, akit nem rég küldtek el a közmédia sportfőszerkesztői posztjáról. Az MTVA ugyanakkor ezzel kapcsolatban is azt közölte, hogy nem aktuális a sportcsatorna indításáról szóló felvetés.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paul Légère
2015. február 06. 15:07
Ezt az Orbán tévére mondták.
kardosdoktor
2015. január 10. 11:42
Használni kell minden létező eszközt, így a bulvárt is a nemes célok elérése érdekében. Direkt módon kevés dolog hat. Mondjuk én csak a Duna televízió-Kossuth rádió-M1-Bartók rádió-Jazzy vonalon mozgok. Egyebekben meg csak a szépirodalom. Simán nem maradok talpon semelyik kvízműsorban a magyar celebeket- és értéktelen műsorok általam való ismeretét firtató kérdésekkel. És én erre büszke vagyok. Nem kárhoztatom az elmúlt 25 év kereskedelmi jellegét, hiszen a kapitalizmus arról szól, hogy akiből hülyét lehet csinálni, abból azt is kell. Te döntöd el, hogy "mocskot" eszel vagy sem. De azért a mindenkori magyar kormány nyugodtan nyírhatja a gyapját az emberi korlátoltságon hízó kapitalista nyájnak. Ez ugyanis a dolga. Neked meg az, hogy két pofára zabáljad az abált szalonnát vagy a chipset vagy a komoly zenét!
magnamater
2014. október 20. 22:20
Félő, hogy ez a csatorna a Marslakók sorsára jutna. Azért meg lehet próbálni, de az RTL klub ízléstelenségeit nem szabad követni.
poppy flower
2014. október 18. 15:42
Ez nem az RTL-en múlik, henem a hozzád hasonló geinctelen hulladékoktól, és a balfasz, alkalmatlan ellenzéktől függött......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!