Felvette a végkielégítést, majd visszaült a parlamentbe Varju László

2014. augusztus 01. 09:27

A DK-s politikus még áprilisban kérte a hathavi tiszteletdíjnak megfelelő összeg kifizetését, amiért nem sikerült parlamentbe jutnia az országgyűlési választásokon. Molnár Csaba Brüsszelbe távozásával viszont két hónap szünet után újra országgyűlési képviselő lett. Varju László úgy véli, jogosan vette fel a pénzt, aminek nagy része ráadásul Papcsák Ferenchez került.

2014. augusztus 01. 09:27

A parlamentből kiesett képviselőknek hathavi tiszteletdíjnak megfelelő „végkielégítés” jár a jogszabályok szerint, ez minden közteher megfizetése után nagyjából nettó 1,4 millió forintot jelent. Ennek egyösszegű kifizetését kérte április 15-én Varju László, miután kiderült: nem jutott be a parlamentbe az országgyűlési választás során, és így május 5-én megszűnt a mandátuma – írja a Blikk

Csakhogy miután Molnár Csaba mandátumot szerzett az EP-választáson, Varju június 30-án már ismét a parlamentben ült. Ezzel a DK-s politikus bruttó egymillió forinttal járt jobban, mint azok a képviselők, akik folytathatták a parlamenti politizálást a választások után is, noha utóbbiak alapfizetése még nőtt is, pedig Varju csak május 5. és június 30. között nem volt a parlament tagja.

Varju László úgy véli: jogosan élt a végkielégítéssel, ráadásul ebből a pénzből fizette ki Papcsák Ferencnek a szerinte jogtanul megítél kártérítést egy korábbi állítása miatt. „Majdnem egymillió forint kellett neki fizetnem egy korábbi állításom miatt. Így a rendszer pénzéből a rendszer embere részesült” – fogalmazott. A maradék pénz meg szerinte akkora összeg, amely nagyjából a kiesett kéthavi juttatásának felel meg.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. augusztus 01. 15:24
Azokon csodálkozom akik ezen csodálkoznak.
Nomine
2014. augusztus 01. 11:56
most akkor ez demokrácia vagy inkább költségvetés deficit kedves ballibkéim? az etikai deficit viszont tuti! :DD
hátakkor
2014. augusztus 01. 11:54
Vitray ezt többször eljátszotta a tévében..
jebuzita
2014. augusztus 01. 11:39
Bocsánat! Ha újrakezdi a parlamenti játszmát, fizesse vissza a végkielégítést, hisz az pont arra szolgál (a jogalkotó szándéka szerint), hogy visszavezetődjön a képviselő a többségi roncstársadalmba. A speciális prevenció letöltése után...:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!