Navracsics bekérette a norvég nagykövetet

2014. június 10. 16:28

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter kedden bekérette Tove Skarstein budapesti norvég nagykövetet, hogy tájékoztatást kérjen a Norvég Civil Alappal kapcsolatos nyilatkozatokról.

2014. június 10. 16:28

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter kedden bekérette Tove Skarstein budapesti norvég nagykövetet, hogy tájékoztatást kérjen a Norvég Civil Alappal kapcsolatos nyilatkozatokról – közölte a tárca az MTI-vel.

A közleményben kiemelték: a miniszter kifejezte reményét, hogy a magyar és a norvég kormány közötti június 12-ei tárgyalások eredményre vezetnek, és a vitás kérdések rendeződnek.
 
Szerdán Oslóban Jeszenszky Géza magyar nagykövetet hallgatták meg a norvég külügyminisztériumban a Norvég Alap ügyében. A Magyar Nemzet csütörtökön arról írt, hogy a diplomatával közölték a norvég álláspontot, és arra kérték a nagykövetet, továbbítsa azt a magyar kormánynak.
 
Jeszenszky Géza szerint a beszélgetés a körülményekhez képest barátságos hangulatú volt. A nagykövet megismételte a lapnak korábbi álláspontját, miszerint szakmai vitáról van szó, amely remélhetőleg minél hamarabb rendeződik.
 
Navracsics Tibor pénteken úgy nyilatkozott, reményei szerint tárgyalásos úton rendezhető lesz a Norvég Alap támogatásai körül kirobbant vita.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. június 11. 08:51
Gondolom elmondta neki, hogy durva beavatkozás a magyar belügyekbe és demokráciába külföldről politikai csoportosulások pénzügyi támogatásával beleavatkozni és azt befolyásolni, és az nálunk nem megengedett. Ilyen jogosultsága külföldi országnak és szervezetnek Magyarországon nincs, és ezt csak mi kérhetjük ki magunknak, és kérethetjük be miatta az érintett ország nagykövetét, hogy megmagyarázza ezt a durva és agresszív beavatkozást a magyar demokráciába, ami az ország és politikai szuverenitása elleni durva támadás.
Fici7
2014. június 10. 22:23
Lesznek még bajban a norvégok, ha rajtuk marad a pénz. Már azt a 40 MRD-ot is nekik kell elkölteni.
antioxi
2014. június 10. 21:16
Norvégok játszanak tiszta lapokkal, ha demokratának tartják magukat. Valódi civileket támogassanak és ne politikai szervezeteket a pénzükkel, ha már erre szerződtek. Az ökotársat pedig felrúgni mint a bolond gombát és másik alap-kezelőt pályáztatni.
Rockpapa
2014. június 10. 21:06
Egy hivatalos kormány nyíltan az ellenzéket pénzeli,azt hogy nevezik a nyugati demokráciákban?(Belügyekbe való nyílt beavatkozás)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!