Hét polgármesternek kell lemondania államtitkári posztja miatt

2014. június 12. 15:33

Államtitkári kinevezése miatt hét polgármesternek is le kell mondania városvezetői posztjáról, hogy ezzel megszüntesse az összeférhetetlenséget. Távozik települése éléről többek közt Kecskemét, Baja és Mosonmagyaróvár vezetője is.

2014. június 12. 15:33

Államtitkári kinevezése miatt hét polgármesternek is le kell mondania városvezetői posztjáról, hogy ezzel megszüntesse az összeférhetetlenséget.

 
Zombor Gábor kecskeméti polgármester a város csütörtöki közgyűlésén már be is jelentette, hogy június 24-étől megbízott polgármester vezeti majd Kecskemétet, miután őt kinevezték az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkárává, ezért le kell mondania városvezetői tisztségéről.
 
Ugyanígy kell tennie egy másik Bács-Kiskun megyei polgármesternek, Zsigó Róbert bajai polgármesternek is, aki a Földművelésügyi Minisztériumban az élelmiszerlánc-felügyeletért tartozik majd felelősséggel június 15-étől. A hónap közepétől szintén az agrártárcához igazoló, ott parlamenti államtitkárként dolgozó Nagy Istvánnak Mosonmagyaróvár vezetéséről kell lemondania.
 
Távoznia kell a fejlesztési minisztérium államtitkárává ugyancsak június közepi hatállyal kinevezett Szabó Zsolt hatvani és – két héttel később, július 1-jével – Tasó László nyíradonyi polgármesternek is. Utóbbi húsz év után köszön le a Hajdú-Bihar megyei város éléről.
 
A vasárnaptól belügyminisztériumi államtitkár Pogácsás Tibornak - 1998 után - a monori polgármesteri széket kell otthagynia.
 
Ugyancsak le kell mondania polgármesteri posztjáról a Bonyhádot tizenkét éve vezető Potápi Árpád Jánosnak, aki a Miniszterelnökségen a nemzetpolitikáért felel majd államtitkárként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter irányítása alatt.
 
A választási eljárási törvény szerint nem lehet időközi polgármester-választást kitűzni az általános önkormányzati választás évének április 1. napja és a helyhatósági választás közötti időpontra. Így Kecskeméthez hasonlóan - ahol már be is jelentették - várhatóan a többi városban is megbízott polgármester veszi át az ügyek intézését.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chicano again
2014. június 12. 17:12
Van még hét, hatodvonalú fideszhülye a tartalékban!
liberálzöld.
2014. június 12. 15:48
Majd csak lesz helyettük másik majom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!