Hogy is van ez a dolog az újságírók kitiltásával?

2014. május 26. 12:13

Nem jó jel a médiával való efféle elbánás így, az új kormányzás nulladik perce környékén.

2014. május 26. 12:13
pelikán*

Már április 6-án is bosszankodva figyeltem a Fidesz magyar újságírókkal szembeni előre kitervelt szemétkedését. Ha valaki nem emlékezne: a budapesti Bálnába szervezett Fidesz-bulira először akkreditálták, majd a külföldi tudósítók nagy létszámára hivatkozva elutasították a 444, a Cink, a Magyar Narancs és a Hír24 tudósítóit. Ugyanekkor a Demokratikus Koalíció nemkívánatosnak minősítette a köztévét és a Hír Tv-t a saját eredményváróján. A hasonlóság adott, noha a két eset nem ugyanaz. Elfelejtkezni ugyanakkor egyikről sem kéne. Pláne most, hogy a dolog kicsiben megismétlődött, a hétvégén a Fidesz ugyanazzal a sablonüzenettel dobta a vissza a Magyar Narancs akkreditációs kérelmét, mint legutóbb.

A sajtóosztály befogadóképességgel kapcsolatos érvelése nyilvánvalóan kamu, még csak nem is a kifinomultabb fajtából. A Bálna és a Millenáris érintett részében blueboxot és repülőszimulátort is fel lehetett volna állítani, ha éppen valamelyik tudósítás azt kívánja. De nem kívánta: a kitiltás nem szól semmi másról, mint hogy a kormánypárt tetszik–nem tetszik alapon engedi be az újságírókat a saját rendezvényére.

Eddig tehát minden világos. Most következne az a rész, hogy megvédem a Magyar Narancs szakszerű és pontos tudósítását. Hát, nem fogom. A politikailag elanyátlanodott, paranoiás liberalizmus lapja jó ideje teljesen olvashatatlan, ahogy arról ezen a blogon is megemlékeztem .

Jobban fáj nekem, hogy ebben a konkrét helyzetben a lap egykori jelentőségének maradványain feszítő narancsosoknál csak egy szánalmasabb van: a tőlük – és az úgynevezett kérdéseket feltevő más lapoktól – fosó kétharmados politikai hatalom. A kisebbrendűséget meg az ostromlott erőd életérzését levetkőzni nem tudó, bő 10 év szuperhatékony médiaépítkezés és mindenféle hatalomtechnikai manőver után is sértett ovisként viselkedő Fidesz. Nem azzal kell erőt mutatni, hogy újságírókkal izmozunk, újra meg újra.

Nem jó jel a médiával való efféle elbánás így, az új kormányzás nulladik perce környékén. Jó lenne újragondolni ezt az egészet, ehhez küldöm a Mudvayne zenekar egyik átdolgozott dalát a párt illetékeseinek. Miközben hallgatják, elgondolkodhatnak stratégiájuk helyességén és a Gyurcsány Ferenc pártjával adódó hasonlóságon is:

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A_Haza Bölcse
2014. június 03. 18:03
oké, és hol marad a DK gyakorlatának az elemzése? hogy konkrétan mitől más ha ők tiltanak ki valakit a rendezvényükről? amúgy szerintem a fidesznek igaza van, nem kötelesen mindenkit beengedni, joguk van egy bizonyos szinvonalhoz
A_Haza Bölcse
2014. június 03. 18:03
ajánlom figyelmedbe a sajtószabadságért küzdő miniszterasszony szavait: http://video.xfree.hu/?n=ak-78|4f5a1b10d018697fbcfbaa70fd4a1d50
A_Haza Bölcse
2014. június 03. 18:03
pontosan. és a fidesz eddig még nem süllyedt odáig mint anno a ballib kormány ami konkrétan rendőröket és titkosszolgákat küldtek újságírokra fenyegetőzni. a demokraták.
MOPO3OB
2014. június 03. 16:30
El vagy te tévedve kicsi csíra! A Hírtv a magyar CNN, a legnézettebb magyar hírcsatorna. A piac mindent beáraz a valós értékére. A Hírtv pedig valamivel több mint 2x annyit kap a kábelszolgáltatóktól mint az balos ATV.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!