NAV-ügy: Vágó jelentést írt, Schiffer vizsgálóbizottságot akar

2014. május 05. 15:40

Vágó Gábor jelentést készített az áfacsalásokról, amit ígérete szerint még hétfőn nyilvánosságra hoz. Schiffer András vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi.

2014. május 05. 15:40

A következő parlamenti ciklusban feláll majd az a vizsgálóbizottság, ami az adóhatóságot, valamint a feltételezett áfacsalásokat vizsgálja – jelentette ki Schiffer András, az LMP társelnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Képviselőtársa, Vágó Gábor közölte: elkészítette és még hétfőn nyilvánosságra is hozza az ügyben készített jelentését. Elmondta, ebben összegzi, hogy milyen típusú áfacsalások léteznek, hogyan működik azok rendszere és miként lehetséges, hogy „a fő haszonhúzók, az úgynevezett brókerek (…) ússzák meg a leginkább” ezeket az ügyeket.

Egyértelműnek nevezte, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal „bizonyos vezetői” és az áfacsalók között „érdekegyezés van”. Vágó Gábor ezért szükségesnek tartja a NAV mielőbbi átvilágítását. Hozzátette: a törvényhozásnak és a nemzetgazdasági tárcának is van felelőssége a kérdésben. Az „áfareformot” sürgető politikus arról is beszélt, hogy véleménye szerint egy vizsgálóbizottság körülbelül egy negyedév alatt végére járhatna az ügynek.

Schiffer András azt mondta, a jelentés alapján már várhatóan a jövő héten egy olyan vizsgálóbizottsági javaslattal állnak majd a Ház elé, amelyet „nem lehet megkerülni, nem lehet különböző jogi csűrcsavarokkal, trükkökkel kibújni alóla”. Egyúttal leszögezte: ebben a ciklusban feláll majd a NAV-bizottság. Meg kell vizsgálni, hogy az adóhatóság szervezetén belül milyen olyan folyamatok indultak el, amelyek lehetővé teszik, hogy éves szinten ezermilliárd forintokat ki lehessen pumpálni a nemzetgazdaságból – közölte.

Vágó Gábor kérdésre válaszolva azt mondta, a jelentésben jelenségeket ír le, mert a cégek érintettségét egy bizottság tudná érdemben vizsgálni.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SoukySanjay
2014. május 05. 21:23
Vágó gyerek,húzz már el a halál faszára.Le vagy írva.
Kárpáti Zoltán
2014. május 05. 17:23
Mi a fasznak? Bizonyíték van? Vagy csak felhajtás kell és egy kis pártkampány?
Jancsipapa
2014. május 05. 17:03
" a jelentésben jelenségeket ír le, mert a cégek érintettségét egy bizottság tudná érdemben vizsgálni." ---Egy "bizottság " csak elkenni tudná (akarná ), mert a hatalom jelenlegi és volt tulajdonosai érdekei ezt kívánnák.(akik tulajdonképpen egy csapat ) Itt a nagykoalíció .
bini
2014. május 05. 16:51
Na a zöld doszés után ismét egy hablatyoló, semmi konkrétum. Nincs egyetlen multicég név, egyetlenegy vállalkozás, sőt nincs egyetlen egy NAV-os Sem. Igaz van egy ujdonság beléptetti a Brokereket is a csapatba. Mellesleg a jelenségeket a kormány is ismeri és folyamatosan tesz intézkedéseket ezek felszámolására.Matolcsy már elkezdte a kormányváltás után a tevékenységét, hogy minnél több adot tudjon realizálni a láthatattlan szférából. Nem Volt véletlen a forditott AFA bevezetésének eröltettése ami felemásra sikerült mivel nem minden ágazatra tudta kivetni az EU hathatos tiltakozása és megtorpedozása miatt. Mellesleg az EU Matolcsy hepciákodására kezdte vizsgálni az eun belüli AFA csalásokat és súlyos megállapitásokat tett.(Ebből a jelentésből, tanulmányból ollozott Horváth is és világosodott meg. A lököttje kivetitette Magyarországra amivel a nyílvánoságra állt konkrétumok nélkül). Az LMP és a baloldal erre ugrott rá, mint az a bizonyos tyuk.... Vágó és a többiek is adúásznak gondolták a kormány elleni kampányban, de valahogy nem értek célt. Most Vágo és az LMP tovább eröltetti a témát, de nem tudnak semmit felmutattni a mindenki által ismert adócsalások typusairól. Akkor lennének hitelesek, ha a nyomozóhatóságoknál, az ügyészségnél tennék meg bejelentéseiket. Így semmi más, mint a szokásos kampányolás amit eddig is folytattak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!