Költségtérítés helyett luxushotel járhat a képviselőknek

2014. május 03. 11:45

Az új szabályok szerint több fizetés jár a képviselőknek, viszont a korábbi visszaélések miatt nem igényelhetnek költségtérítést például a budapesti szállással kapcsolatos kiadásaikra. A Blikk viszont úgy tudja, bérelt lakások híján egyelőre csak a Le Meridien ötcsillagos luxusszállóban szállhatnak majd a vidéki képviselők, ha nem akarják maguk állni a számlát.

2014. május 03. 11:45

Háromszor annyi lesz a képviselői alapfizetés a ciklusban, viszont költségtérítés és egyéb juttatás már nem jár a honatyáknak. A szabályokat a korábbi visszaélések miatt változtatták meg. A vidéki képviselők így szállásköltségeik megtérítését sem kérhetik, hanem az Országgyűlés Hivatala által bérelt 35-50 négyzetméteres ingatlanokat vehetik igénybe. A Blikk azonban úgy tudja, ilyen ingatlanok nincsenek, mert a hivatal még nem tudja, hogy az új parlament képviselői közül hánynak kellene bérelniük lakást. Helyette az Országgyűlés Hivatala fizeti majd a képviselők a számláit a Le Meridien ötcsillagos luxushotelben budapesti tartózkodásaik idejére – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy más szálláslehetőséget nem választhatnak a vidéki képviselők, mert akkor maguknak kellene a számlát állniuk. A Le Meridienben legalább 35 ezer forintba kerül egy éjszaka. Egy képviselő szállásköltségeire 187 ezer forintot fordíthat havonta a hivatal, ebből tehát 6-7 éjszakára futja a Meridienben. Azonban, ha a képviselői feladatok ellátásához több budapesti tartózkodás szükséges, a frakcióvezető jóváhagyásával ennél többet is költhetnek – foglalja össze a Blikk.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Catullus
2014. május 04. 14:39
"...az Országgyűlés Hivatala által bérelt 35-50 négyzetméteres ingatlanokat vehetik igénybe." Hoztak egy törvényt korábban, miszerint az állam igénybe vehet/kisajátíthat ingatlanokat, ha szüksége van rá. Most jöhet az, hogy a parlamenthez közeli, jó fekvésű lakásokra szükség lesz ?
kukagyerek
2014. május 04. 11:38
Ingyenélő, szemét banda! Tisztelet a nagyon kevés kivételnek!
Julismama2
2014. május 04. 09:19
A cím feltételes módot használ, ráadásul a Blikkben jelent meg. Mennyi lehet az igazság tartalma? Ismét hergelünk egy kicsit?
várúr
2014. május 03. 19:05
"A Blikk úgy tudja..." Lapozzunk felebarátaim.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!