Az állampolgári érdekeket képviselné az LMP

2014. május 09. 15:15

A párt az állampolgári érdekeket kívánja képviseli a környezetvédelem, a fogyasztóvédelem és a munkavállalói jogok területén.

2014. május 09. 15:15

Az LMP szerint az európai politikában a valódi konfliktus a nagyvállalatok profitérdekeinek képviselői és az állampolgári érdekek képviselői között feszül. A párt európai parlamenti listájának második helyén álló Csiba Katalin pénteken, tatabányai sajtótájékoztatóján kiemelte: az LMP az állampolgári érdekeket kívánja képviseli a környezetvédelem, a fogyasztóvédelem és a munkavállalói jogok területén. „A választás tétje, hogy minden egyes európai frakcióban legyen magyar képviselő. Az LMP előre deklarálta, hogy a zöldfrakcióban kíván dolgozni, ahol eddig nem volt magyarországi képviselő. Ez a frakció az Európai Parlament leginnovatívabb, leginkább kezdeményező frakciója, a legelőremutatóbb javaslatokat teszi le az asztalra” – fogalmazott a politikus.

Csiba Katalin figyelmeztetett arra, az Amerika és Európa közötti szabadkereskedelmi megállapodás megkötése magában hordozza, hogy az amerikai élelmiszerpiacra vonatkozó sztenderdek alapján gyártott termékek kerülhetnek az európai kontinensre, s ezek gyengítik az egészséges élelmiszerrel szembeni elvárásainkat. Az EP-képviselőjelölt rámutatott arra, a megállapodás tervezetében szerepel, hogy a nagyvállalatok választottbíróságokon támadhatják meg azokat a törvényeket, amelyekről úgy vélik, hogy sértik szabadkereskedelmi érdekeiket. A politikus szerint a választottbíróságon a nagyvállatoknak nagyobb esélyük van lobbitevékenységet folytatni és az ottani bírók sokszor a vállalati szférából kerülnek ki, ezért veszélyes, ha az EU átadja a bíráskodás jogát ezeknek a bíróságoknak, és támadhatóvá teszi a magyar és az európai törvényeket.

Csiba Katalin közölte, ha a választottbíráskodási rendszer benne marad a szabadkereskedelmi egyezményben, a zöldfrakció kampányt indít annak érdekében, hogy azt a parlament leszavazza. A sajtótájékoztatón Heltai László, aki az LMP EP-listájának harmadik helyén áll, elmondta, egy egységes európai munka törvénykönyvét szeretnének alkotni, hogy egyes országok ne gyengíthessék a munkaügyi előírásokat a munkavállalók kárára. Hozzátette, Európán belül egységesíteni kellene a társasági nyereségadót, először az adó alapját, azután annak szintjét is, mert a lefelé tartó adóverseny megkárosítja az egyes országokat.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2014. május 09. 18:15
az enyémet is,nem figuráztam ki állampolgári eskümet,könnyeztem
tóth mária
2014. május 09. 16:50
A kávét kifizette már az LMP? lazán leléptek!
tango47
2014. május 09. 15:56
"Ez a frakció az Európai Parlament leginnovatívabb, leginkább kezdeményező frakciója, a legelőremutatóbb javaslatokat teszi le az asztalra” Ugye ebben a frakcióban tevékenykedett vörös Dani is a pedofília engedélyeztetésének(sőt kötelezővé tételének) ügyében?
Ángyán Páván
2014. május 09. 15:37
Az enyimet ne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!