Változik a képviselők fizetése: Gyurcsány kaszálhatna, Kövér rosszul jár

2014. április 28. 09:44

Háromszorosára nő a képviselők alapfizetése, viszont elveszítik a költségtérítést és a lakhatási támogatást, így sokan összességében kevesebb pénzt kapnak. Az új szabályokkal Gyurcsány Ferenc például jól járhatna, ha nem ajánlaná fel civil szervezeteknek a fizetését, Kövér Lászlónak viszont egyharmadával csökken az összes keresete.

2014. április 28. 09:44

A parlamenti képviselők fizetése jelentősen nő az új ciklusban: a helyettes államtitkárokhoz hasonlóan 748 ezer forint lesz a havi alapfizetésük. Ezzel együtt viszont elveszítik a költségtérítést és a lakhatási támogatást, így sokan összességében kevesebb pénzt kapnak. Eddig 232 ezer forint volt a képviselői alapfizetés viszont a bizottsági pótdíjakkal, a költségtérítésekkel és egyéb juttatásokkal együtt több mint 950 ezer forintot tett zsebre a legtöbb honatya – írja a Blikk.

A Blikk számításai szerint 75-en kaphatnak a 748 ezer forintos új alapilletménynél magasabb fizetést: a bizottsági alelnökök és elnökök, a jegyzők, a frakcióvezetők és a frakcióvezető-helyettesek, a házelnök és a parlamenti alelnökök is magasabb besorolásba kerülnek. 

Ugyan várhatóan ebben a ciklusban is Kövér lesz a házelnök, így jóval magasabb fizetésre jogosult, mint egy átlagos képviselő, azonban az egyéb juttatások elvesztésével így is 30 százalékkal csökken a teljes fizetése.

Gyurcsánynak viszont megduplázza a – Fidesznek köszönhető – bérrendezés a fizetését, eddig ugyanis sereghajtóként 371 ezer forintot keresett. A DK elnöke egyébként közölte, hogy a politikából származó bevételét civil szervezeteknek ajánlja fel.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2014. április 28. 19:01
Minimálbért az élősködő geciknek!Meglátjuk mennyien maradnak.Semjénnek még azt sem!
kukagyerek
2014. április 28. 18:50
Rohadt, szemét banda!
Akitlosz
2014. április 28. 15:31
"Háromszorosára nő a képviselők alapfizetése," Durva. Nem kicsit. Már eddig is erősen túl voltak fizetve a munkájuk mennyiségéhez és minőségéhez képest.
doncamillo
2014. április 28. 15:26
Érdekes, most sehol sem olvastam arról, hogy Fletó elvtárs és kiváló (demokrata) csapata emiatt a Kúriához fordult volna a Fidesz kirekesztő, egyenlőtlen, szélsőséges fizetésrendelete miatt:-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!