MSZP: Legyen idő a pénztárgépek cseréjére!

2014. április 26. 11:53

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a packázást a kiskereskedőkkel és szabjon reális határidőt az online kapcsolatra képes pénztárgépek cseréjére.

2014. április 26. 11:53

Józsa István, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta: a pesszimista becslések szerint nyolcvanezer kereskedő csúszhat ki a gépek cseréjére szabott április 30-i határidőből.

Véleménye szerint az Orbán-kormány szándékosan úgy alakította a határidőt, hogy több tízezren ne tudják azt betartani. Pedig a kereskedők a maguk részéről mindent megtettek, megrendelték a pénztárgépet, a kormány ezt megvárta, majd a gépek egy jelentős részének engedélyét egy kormányhivatal visszavonta.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Simlicska Gordon
2014. április 27. 13:57
A kapcsolatok fontossága Várkonyi Gábor kapcsolatai szakmai, pénztárgépes vonalon jelentősek, ő volt az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségében (IVSZ) az online kasszákkal foglalkozó munkacsoport vezetője, és ő vezette a NAV és az IVSZ között zajló tárgyalásokat is a témában. Várkonyi azonban nincs egyedül az LA-ban: az LA-t birtokló OPT (vagyis Várkonyi) mellett a cég másik tulajdonosa az LAC Holding. A vállalat rengeteg üzletben nyomul, tartozik hozzá vasúti szállítmányozási, hulladékgazdálkodási, biztonsági és mezőgazdasági cég, de diszkó is. A tözsdén nem ezt hivják bennfentes kereskedésnek? Amire sokmilliárdos birságokat szoktak kiszabni? Egy jogász, neuhistoriker pl megmondhatná, melyik Btk paragrafus vonatkozik az ilyesmire és hány évet kellene kiosztani egyeseknek
Simlicska Gordon
2014. április 27. 13:55
Szeptember közepére tehát öt forgalmazó volt a piacon. A Laurel, a Micra-Metripond, a Montel, az LA és az Alt Cash. Utóbbi a dél-koreai Sam4s modelleket árulta, a kötelező, úgynevezett adóügyi ellenőrző egység (aee) pedig a Videoton futószalagjairól került beléjük. Tehát a "nemzeti" kúrmány pont azt a gyártót szivatja aki magyar-Videoton egységet épitve be, magyar munkahelyeket teremt Széles Gábor ennyire kegyvesztettet lett a Fizessnél?
Simlicska Gordon
2014. április 27. 13:53
Az LA ekkor még a Laurellel működött együtt, az addig leginkább komplex számítástechnikai rendszerek fejlesztésével foglalkozó Laurel ugyanis több névtelenséget kérő forrásunk szerint is az LA egyik tulajdonosa, Várkonyi Gábor közreműködésével kívánt beszállni a kiskasszák piacára. Erről kérdeztük a Laurelt is, választ azonban nem kaptunk, Várkonyi Gábor pedig azt mondta, egyáltalán nem nyilatkozik. no comment
Simlicska Gordon
2014. április 27. 13:53
Időzített akciók Az LA Pénztárgép Kft. már november közepén – amikor az MKEH az Alt Cash 270-es kasszájának engedélyét vonta vissza – külön akciót hirdetett azoknak, akik az Alt Cashnél rendeltek pénztárgépet. Most, az Alt Cash másik engedélyének visszavonása után szintén akciósan kínál 10 ezer Cashcube típusú kasszát. A Cashcube egyébként épp egy nappal az Alt Cash engedélyének bevonása után kapott igent az MKEH-től a forgalomba hozatalra. A LA Pénztárgép tavaly július közepén alakult. Ekkor már javában zajlott az első pénztárgépek vizsgálata, három forgalmazó (Laurel, Micra-Metripond és a Montel) július 26-án kapta meg az első forgalmazási engedélyét bizonyos típusú gépekre. Szeptember elején aztán az LA is zöld utat kapott ugyanolyan kasszákra. A tarfik és a földmutyi után ujabb szlogent kell megtanulni: pénztárgépmutyi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!