Harrach: Lesz családi csődvédelem

2014. április 15. 21:55

Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője szerint a Fidesz-KDNP kormányzás új ciklusa alatt elfogadhatja az Országgyűlés a családi csődvédelemről, valamint a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatukat.

2014. április 15. 21:55

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetőjének reményei szerint az új ciklusban elfogadhatják a családi csődvédelemről és a szabad vasárnapról szóló, a párt által kezdeményezett törvényjavaslatokat. Erről Harrach Péter a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában beszélt kedd este. Kifejtette: a devizahitelesekkel összefüggő intézkedések kerültek – indokoltan – előtérbe, de ha ez megoldódik, napirendre kerülhet a családi csődvédelem kérdése. Reményei szerint a szabad vasárnapról szóló javaslatukat is elfogadja az Országgyűlés.

A KDNP-s politikus kitért arra is, hogy előrelépésre van szükség az otthonteremtési támogatás területén. Az első Orbán-kormány idején ez egy széleskörű rendszer volt, majd a szocialista kormányok leépítették, és most újra bővíteni kell. Arányát, mértékét a szakpolitikusok dolgozzák majd ki – jelezte a frakcióvezető. 

Harrach Péter szólt a gyermekek napközbeni felügyeletéről is, a munka és a család összeegyeztethetőségét kulcskérdésnek nevezve. Felidézte: háromezerrel növelték a bölcsődei helyek számát, számos helyen felújítások valósultak meg, de áttörés kell, családi napközik, munkahelyi bölcsődék, óvodák létesítésére van szükség. A politikus példaként a francia példát hozta. 

Harrach Péter azt mondta, hogy az új ciklusban 16 tagú lesz a KDNP-frakció. Arra a kérdésre, hogy ha jelölik-e vállalja-e a képviselőcsoport vezetését, úgy válaszolt: nem szokott a kihívások elől meghátrálni. A KDNP várható kormányzati szerepvállalásáról kiemelte: a miniszterelnöknek van kormánya, ő fogja kijelölni a kabinet tagjait. A kormánypárti politikus megismételte: a KDNP jelen lesz a kormányban, hogy nagyobb számban-e mint eddig, azt ugyanakkor nem lehet tudni.

Harrach Péter jelezte: várhatóan a hagyományos KDNP-s tárcákat, államtitkárságokat továbbra is a politikusaik viszik majd. További kérdésre elmondta: az európai parlamenti (EP-) választáson a KDNP kvótáján indul Tőkés László, másik jelöltjük Hölvényi György, a jelenlegi egyházügyi államtitkár. Ő is valószínűleg bekerül majd az EP-be - közölte.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. április 16. 08:25
Szép kilátások. Ha lesz csődvédelem, akkor lesz csőd is. Csőstől! Hát ezen nem segít a rezsicsökkentés?
rosszkutya
2014. április 16. 07:06
Hadd döntse már el a munkavállaló, hogy szeretne-e 50-100% műszakpótlékért dolgozni vasárnap! A f@szért pofáztok bele mindenbe a mérhetetlen támogatottságú zsebpártotokkal?
Simlicska Gordon
2014. április 15. 23:34
"valamint a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatukat. " Ha a Fizess belehúz, talán elérhetjük az 1961-es életszinvonalat Ugyanis szabad vasárnal nemcsak azóta de több 100 év óta van Sőt még szabad szombat is volt a szocializmusban De hát a "bülcsek" extraprofitéhsége, mammon imádata, a zemberek pláza-fétise felülírta az emberi és Isteni törvényeket
Simlicska Gordon
2014. április 15. 23:32
valamint a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatukat. Ezt is a Jobbiktól loptátok 2 napja a fidesz-komment-droidjaitok még unlájkolták ezt az ötletet, most hogy az ál-keresztény, a krisztusi emberszeretetet és szegénységpártiságot nyomokban SEM tartalmazó "KDNP" mondja, most már kosher a cucc?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!