A tankönyvrendelet visszavonását kéri a PDSZ

2014. április 14. 08:06

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke hangsúlyozta: nem vitatják, hogy meg kell újítani a tankönyvválasztékot, ez azonban nem valósulhat meg a szakma véleményének figyelmen kívül hagyásával, kizárólag politikai akarat mentén.

2014. április 14. 08:06

Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a tankönyvrendelet visszavonását kéri. A szakszervezet közleménye szerint a rendelet felülírná a nemzeti köznevelésről szóló törvény tankönyvválasztás szabadságáról szóló fejezetét. Mendrey László, a PDSZ elnöke a közleményben azt is hangsúlyozta: nem vitatják, hogy meg kell újítani a tankönyvválasztékot, „ez azonban nem valósulhat meg a szakma véleményének figyelmen kívül hagyásával, kizárólag politikai akarat mentén”.

Az intézményeknek április 30-ig van lehetőségük a tankönyvigényeiket eljuttatni a Kello-hoz.

Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendelés némiképp megváltozott rend szerint zajlik idén, tájékoztatót küldtek az iskoláknak, és bíznak benne, mindenki tudja, mi a feladata. Kiemelte: az állam sokkal nagyobb felelősséget visel a tankönyvellátásban és az előállításban. Kevesebb, de garantáltan jó minőségű könyvekből tudnak választani az iskolák, és jóval olcsóbbak lesznek a kiadványok – tette hozzá az államtitkár a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2014. április 14. 10:27
nem lenne baj vmiféle civil erődemonstráció, vagy ha nincs akkor alakulnának erős civil szervezetek... most lehet anyázni, hoyg ez is köthető ide vagy oda na ez is baj, hoyg a szakszervezetek köthetők valaki/kikhez
pierre bayle
2014. április 14. 08:36
Köszi a négy mínuszt, valóban megérdemelte a hozzászólásom!
pierre bayle
2014. április 14. 08:17
Végre valaki! Akit érdekel egyébként a kérdés és nemcsak komcsizni, kíván, ezt elolvashatja. http://atlatszooktatas.blog.hu/2014/04/14/pazarlo_es_szakmaiatlan_a_tankonyvvalasztek_szukitese
bookmark
2014. április 14. 08:13
Milyen tankönyv? Már régen mindnek digitális formában kellene lennie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!