A Rubik-kockát méltatta Áder János

2014. április 24. 20:47

Hét év alatt járja körbe a Földet egy Rubik-kockáról szóló tárlat a tervek szerint. A magyar államfő szerint Rubik Ernő találmánya a legnagyobb magyar találmányok közé tartozik.

2014. április 24. 20:47

Rubik Ernő kockája a legnagyobb magyar találmányok sorába tartozik - jelentette ki Áder János köztársasági elnök a New York-i magyar főkonzulátuson csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján, amelyet a Jersey Cityben található Liberty Science Center Beyond Rubik's Cube című nagyszabású interaktív kiállítás ünnepélyes megnyitója előtt tartott.

Az államfő az MTI kérdésére kifejtette, köztársasági elnökké választásakor megfogadta, hogy hivatalában híven képviseli a magyar érdekeket és értékeket, s ezért tartja fontosnak, hogy részt vegyen a világhíres logikai játék feltalálásának 40. évfordulója alkalmából az Egyesült Államokban megrendezett kiállítás megnyitóján. A tárlat, amely kilenc hónapon át lesz látható az LSC-ben, 2015-től világkörüli útra indul, és a tervek szerint hét év alatt - Budapest érintésével - járja majd körbe a Földet.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2014. április 25. 11:08
Méltatja, mert kirakni biztos nem tudja.
korona
2014. április 25. 09:53
Persze, hogy méltatta, amikor Rubik Ernő zsidó. Minden, ami zsidó, dicséretben részesül. A zsidók viszont MINDEN egyszerű, amúgy mindennapos dolgot is képesek világszenzációvá emelni az általuk megcsinált KÖZVÉLEMÉNNYEL. Nincs zsidószármazású magyar! Csak Magyarországon élő zsidó van.
liberálzöld.
2014. április 25. 08:21
"Mondjuk én azt sem tudom, hogy mire való igazából. Horgászásnál biztosan semmi haszna nincs és azt sem lehet kipörgetni rajta, hogy melyik törvényt írjam alá egyből és melyiket csak az után, hogy visszaküldtem az országgyűlésnek, ők meg változtatás nélkül visszaküldték nekem. Látom, hogy emberek össze-vissza tekergetik, de ennek semmi általam látott értelme nincs és különben sem érek rá foglalkoni vele. Ájem míting." méltatta Áder János Rubik-kockát.
A_Haza Bölcse
2014. április 24. 21:32
"a világhíres logikai játék feltalálásának 40. évfordulója alkalmából" jellemző, hogy Magyarországon semmi mást nem találtak ki az elmúlt 40 évben ami a világpiacon is versenyképes lett volna. amúgy világban manapság semmit nem mond az embereknek a rubik kocka, esetleg páran még emlékeznek rá hogy van a padlásukon egy ilyen kacat amivel anno a nagyszüleik játszottak oszt ennyi szép volt, jó volt de mutatni kéne valami újat mert ezt így sajnos pont leszarják már
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!