Varga: Versenyképes gazdasághoz korszerű szakképzés kell

2014. március 05. 09:55

A SkillsHungary elnevezésű, fiatal szakembereknek szervezett verseny megnyitóján a miniszter hangsúlyozta: a szakképzési rendszer átalakítása során megszületett az új szakképzési törvény és megújult a gyakorlati képzés támogatási rendszere.

2014. március 05. 09:55

A versenyképes gazdaság a vállalatok, vállalkozások versenyképességén alapul, amihez nélkülözhetetlen a korszerű szakképzés – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán, a SkillsHungary verseny nemzeti döntőjén a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A miniszter a fiatal szakemberek versenyének megnyitóján hangsúlyozta: a szakképzési rendszer átalakítása során megszületett az új szakképzési törvény és megújult a gyakorlati képzés támogatási rendszere. A kormány a duális képzési rendszer kiterjesztése mellett döntött, ennek érdekében 2010-ben megállapodást kötöttek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK). Ebben a tanévben már csaknem 50 ezer tanuló vesz részt a duális szakképzésben, és jelenleg mintegy 7000 vállalkozásnál kaphatnak gyakorlati képzést – emelte ki Varga Mihály.

Az MKIK szerdán és csütörtökön rendezi meg a SkillsHungary nemzeti döntőjét. Itt választják ki azokat a fiatal szakembereket, akik Magyarországot képviselhetik a szakmák idei európai bajnokságán, az EuroSkills versenyen, illetve a jövőre Brazíliában megrendezendő WordSkills világversenyen. A 12 versenyszámban meghirdetett hazai válogatókra mintegy 300 versenyző jelentkezett.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. március 05. 14:47
Nagyon okos vagy misi. Nem mondták, hogy más is kell? Tudod, normális adórendszer, FIDESZ-MSZP maffia eltakarítása, vámrendszer, piac, ...stb. Ezek azok, amelyeket elloptatok, tönkretettetek.
liberálzöld.
2014. március 05. 11:33
Ja. Versenyképes szakképzés. Meg még néhány dolog. Pl. nem dilettáns, triplabóvlis, enyveskezű kormány és kormányzó maffiapárt. Aztán már tényleg jó lenne, ha remek szakiink is lennének.
Kronikas
2014. március 05. 11:15
favoritok vagyunk fedettpályás közmunkában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!