MSZP: Orbán Viktor még életében nem dolgozott

2014. március 01. 16:36

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerint „még 135 ezer rokkantnyugdíjas várja, hogy a Fidesz elveszi-e nyugdíjukat és életüket”.

2014. március 01. 16:36

Az Összefogás pártjai megvédik „a felülvizsgálattal fenyegetett, megalázott és nyomorba döntött rokkantnyugdíjasokat” - jelentette ki Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének tagja szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint hangsúlyozta, „propagandaszöveg” volt, amikor a rokkantakat csalóknak nevezték. Az új szigorított tematikájú eljárás során a felülvizsgáltak 52 százalékánál állapotrosszabbodást, 29 százaléknál stagnálást állapítottak meg, s egyetlen olyan embert sem találtak, aki csak megjátszotta volna betegségét. Ennek ellenére néhány ezer embertől mégis megvonták az ellátást, s visszaküldték őket dolgozni - tette hozzá.

Korózs Lajos arra is kitért, hogy a rokkantak felülvizsgálati rendszerében a jogszabályban rögzített 60 nap helyett fél évig, sok esetben több mint egy évig tart az átminősítés. Hozzátette: tavaly decemberi jelentésében az ombudsman is megállapította, hogy a tisztességes eljáráshoz és a szociális biztonsághoz való jogot is sérti az eljárás.

Mint mondta: 2 év alatt 57 ezer embert tudtak felülvizsgálni. Tehát „még 135 ezer rokkantnyugdíjas várja, hogy a Fidesz elveszi-e nyugdíjukat és életüket” - tette hozzá Korózs Lajos. Emellett a kormánypártiak azt próbálják bizonygatni, hogy a lehető legjobbat tették a rokkantakkal, mondván: „most sokkal több megváltozott munkaképességű ember dolgozik, mint bármikor”.

Kiemelte: minden megváltozott munkaképességű embert arra biztatnak, hogy április 6-án szavazzanak az Összefogás pártjaira. „Orbán Viktort pedig küldjék vissza a munka világába, bár ő még életében nem dolgozott” - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2014. március 02. 13:24
Hú. A munkában meggörnyedt, kérges tenyerű, naptól cserzett tarkójú, levert bütykű Korózs Lali...
briganti
2014. március 02. 11:27
Jól van, Lajos. Jól megmondtad, leülhetsz.
Fóbia
2014. március 02. 07:52
Korózs szövege ütős a lumpeneknél,csalóknál. Ez a proli azt sugallja hogy csak az a munka amikor piszkos az ember keze. Mindenki tudja hogy működött a "leszázalékolás". A mi Lajosunk is,de minden szavazat számít, még a csalóké is! Természetesen a véleményem nem érintik a valóban betegeket.
states
2014. március 02. 07:42
Mindenki ismeri a történéseket, 300 ezerért bármikor bárki vásárolhatott rokkantságit évtizedeken át, megvoltak a bejáratott eszközök, és főleg orvosok. Amit aztán az adófizető perkált természetesen. Na ezeket akarja megvédeni, és megvenni a szavazataikat ez a tipikus szoci görény, már a kinézetétől is hány az ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!