HVG: Megszüntetik a magyar Nabucco-céget

2014. március 25. 17:00

Megszünteti az osztrák tulajdonos a Nabucco magyarországi kft-jét. A cégnek 155 millió forint bevétele és hat alkalmazottja volt.

2014. március 25. 17:00

Végelszámolással megszünteti a Nabucco gázvezeték magyarországi szakaszának megépítésére létrehozott Nabucco Magyarország Kft.-t annak osztrák tulajdonosa – írja a hvg.hu.

A magyar Nabucco cég az osztrák NabuccoGas Pipeline International GmbH tulajdonában van, 2012-es árbevétele mindössze 155 millió forint volt. Tavalyelőtt 6 főt alkalmazott a vállalat. 
 
Az orosz kezdeményezésű Déli Áramlat riválisaként számon tartott Nabucco elsődleges célja az volt, hogy Oroszország kikerülésével, Törökországon és a Balkánon át szállítson Ausztriába, onnan pedig Nyugat-Európába energiahordozót, ezzel csökkentve a kontinens Moszkvától való függését. 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Guinea
2014. március 26. 01:02
A Házvégét kéne.
=nessuno=
2014. március 25. 18:35
Viktor megfúrta. Nekünk Déli Áramlat kell. Köldökzsinór, póráz a Birodalomhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!