A Zöldek Pártja megköszönte Orbánnak a Seuso-kincseket

2014. március 27. 11:34

Sajtóközleményben köszönte meg Orbán Viktornak a Seuso-kincsek visszaszerzését a Zöldek Pártja. Ács László pártelnök szerint ezt a nemes tettet sokan pozitívan fogják értékelni a választások előtt.

2014. március 27. 11:34

Orbán Viktor szerdán rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy haza került az ókori római eredetű, értékes Seuso-kincsek hét darabja. A kincsek visszaszerzésének költsége 15 millió euró volt.

Ács László, a Zöldek Pártja elnöke „őszinte tisztelettel” tekint erre az eseményre. Ács szerint a műkincsek eszmei értéke jóval több 15 millió eurónál. „A választások előtt ezt a nemes tettet sokan pozitívan fogják értékelni, hiszen a jelenlegi kormánynak több éves munkája van benne” – olvasható a párt sajtóközleményében. A Zöldek Pártjának elnöke ugyanakkor megjegyzi azt is, hogy a történelmünket tekintve ez egy dicséretes gesztus ugyan, de az emberek jövőbe vetett hitét nem csak a múlt visszaszerzésével kell megnyerni.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tulipánfa
2014. március 27. 17:50
Ha nem csak "látvány pékségként" vezetné az országot, akkor NAV áfacsalásokat fedező tevékenységének felszámolásával is foglalkozott volna. A kincstár így szerzett többletéből fedezhető lett volna a Seuso-kincsek ára, illetve az Orbán választások előtti népszerűsítése.
gandras
2014. március 27. 15:02
valami olyasmit hallottam, hogy a fidesz kirúgta a korábban ezzel foglalkozó megbízottat, és most többet adott a feléért, mint amit korábban kértek az egészért...
Akitlosz
2014. március 27. 13:46
Ez is valami fideszes alibi párt? Érdekes, hogy ez az egyetlen megszólalásra érdemesnek tartott témájuk.
Adófizető
2014. március 27. 12:32
"a történelmünket tekintve ez egy dicséretes gesztus" - hát ennek a "Családi ezüst"-nek köze nincs a mi történelmünkhöz, ezt azért jó lenne tudni mindenkinek, még a Zöldek Pártjának is. Egész egyszerűen presztizskérdés volt az előző kormányoknak is, ennek a kormánynak is, hogy egy Magyarország területén megtalált műkincs visszakerüljön Magyarországra. Csupán annyi történt, hogy a szoci kormányok az egész cuccért sajnáltak 10 millió Eurót kifizetni ( vagy nem volt pénz rá, mert nagyon szegény volt az ország ) a Vezér meg a politikai haszonszerzés érdekében nem sajnált az egész cucc feléért 15 millát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!