Simon ellen vizsgálódik a mentelmi bizottság

2014. február 13. 13:54

A mentelmi bizottság vizsgálatot indított az MSZP volt elnökhelyettese, Simon Gábor ellen. A vizsgálat célja az, hogy megtudják származhatott-e Simon osztrák pénze legális, bevallott jövedelméből.

2014. február 13. 13:54

Az Országgyűlés csütörtökön a házszabálytól történő eltéréssel felkérte a mentelmi bizottságot, hogy vizsgálja ki Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes és országgyűlési képviselő eltitkolt vagyonának ügyét. A Ház 273 igen szavazattal, 2 nem ellenében támogatta Rubovszky György kereszténydemokrata képviselő önálló indítványát. 

A parlament határozata értelmében a bizottságnak március 31-ig kell tájékoztatót készítenie arról, hogy Simon Gábor eltitkolt százmilliói származhattak-e legális, bevallott jövedelemből, vagy országgyűlési képviselői, illetve korábbi párttisztségével állnak összefüggésben.

Az Országgyűlés arra is felkérte a bizottságot, hogy vizsgálja meg, van-e lehetőség a Simon Gábornak az összeférhetetlenség időszakában kifizetett javadalmazás jogi úton történő visszakövetelésére.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!