Összefogás: Magára hagyta a szegényeket a kormány

2014. február 18. 14:21

Szabó Tímea szerint az Összefogás pártjai le fogják váltani a kormányt és április 6. után mindent megtesznek azért, hogy csökkentsék a szegénységet.

2014. február 18. 14:21

A baloldali összefogás pártjai szerint a kormány magára hagyta a szegényeket és a családokat. Erről Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón. A Magyar Szociális Fórum adataira hivatkozva azt mondta, hogy 112-re emelkedett az idén télen megfagyott emberek száma, és az áldozatok kétharmada a saját lakásában halt meg. Az ellenzéki politikus közlése szerint 2011-ben a teljes magyar lakosság 12 százaléka nem tudta rendesen fűteni a lakását. Milyen rezsicsökkentés az, ahol az emberek a saját lakásukban megfagynak? – kérdezte a független képviselő.

 
Az Összefogás pártjai le fogják váltani a kormányt és április 6. után mindent megtesznek azért, hogy csökkentsék a szegénységet – szögezte le. Ennek érdekében egy harminc százalékos, fenntartható rezsicsökkentést fognak bevezetni, megszüntetik az egykulcsos adórendszert és háromszáz milliárd forintos munkahelyteremtő programot indítanak be – közölte, hozzátéve: átalakítják 15 milliárd forintból a közétkeztetés rendszerét, a hajléktalanokat pedig kiterjedt közösségi bérlakásszektorral segítik majd.
 
Somfai Ágnes, az Összefogás képviselőjelöltje azt mondta, a Fidesz-kormány elfelejtkezik a lakhatás problémájáról. Az Együtt-PM úgy gondolja, hogy a kormányzatnak olyan átfogó szociálpolitikai és lakáspolitikai koncepciót kellene letennie az asztalra, amelyik megoldja a problémákat – jelentette ki. Az önkormányzatok felelősségét is említő Somfai Ágnes fontosnak nevezte a lakhatási támogatások növelését.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. február 18. 17:14
http://www.atv.hu/belfold/20130729-unios-merce-4-6-millio-magyar-el-szegenysegben az ateve is hazudik???
kjkj945
2014. február 18. 17:07
http://kics.it/vWx20g "" A kapitalista rendszerváltás (1989) után Magyarországon a munkahelyek bő 1/3-a szűnt meg, 1,5 millió a 4,8 millióból. 2010 áprilisában – az időközben létrehozottakkal együtt is – csak 3,7 millió volt a munkahelyek száma. A munkaképes korú lakosság aktivitási rátája alacsony, csupán 54–55%-os (míg az Európai Unióban az átlag 64%). A lakosság jelentős része elszegényedett, aminek a munkanélküliség növekedése az egyik alapvető oka. Sok családban hamarosan a harmadik generáció nő fel munka nélkül. "" Ja az ok, meg az okozat!!!
kjkj945
2014. február 18. 17:04
http://www.magyardiplo.hu/szegenyseg-konferencia-cikkek-hu/283-hogyan-jelent-meg-magyarorszagon-ujra-a-szegenyseg pernye mög a homu!
56október
2014. február 18. 16:22
MINKET MEG AZ ÖSSZEFOSÁS HAGYNA MÁR MAGUNKRA ÚGY, HOGY SOHA TÖBBÉ ESZÜNKBE SE JUSSON!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!