Már ingyen is fel lehet venni pénzt

2014. február 01. 10:30

Amennyiben bankjánál időben jelezte igényét, február 1-től ingyenesen veheti fel pénzét a bankautomatákból havonta kétszer, összesen 150 ezer forint értékben. Ezt nevezi a kormány pénzügyi rezsicsökkentésnek.

2014. február 01. 10:30

A kedvezmény a fizetési számlákra vonatkozik, hitelkártya-számlákhoz kapcsolódó hitelkártyával történő készpénzfelvételre nem. A gazdasági társaságok sem élhetnek a kedvezménnyel. A bankszövetség tagbankjai biztosítják, hogy valamennyi ATM-jükből legalább 100 ezer forint készpénzt fel lehet venni egyszerre.

Február 1-jétől azok élhetnek a lehetőséggel, akik január 20-ig erről nyilatkoztak bankjuknál, azonban minden hónap 20-áig lehet pótolni a nyilatkozatot (sok banknál online is meg lehet ezt tenni), és akkor a következő hónaptól biztosítja a pénzintézet a díjmentességet. A bankokat a jogszabályban előírt ingyenesség biztosításán túl nem lehet kötelezni további kedvezmények nyújtására, tehát a 150 ezer forintos kereten felül már felszámíthatják a tranzakciós díjat.

A pénzügyi rezsicsökkentés valószínűleg folytatódik, lengette be hírében az MTI: Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy a parlament már februárban megemelheti a törvényben garantált ingyenes készpénzfelvételek számát

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cudaregyvilág
2014. február 01. 17:58
A Fidesz egyik komoly mulasztása, hogy kormányváltáskor nem hozott létre egy állami, nonprofit lakossági bankot
cudaregyvilág
2014. február 01. 17:56
Tehát a bankokat súlytó extra adókat eddig teljes mértékben az ügyfeleken hajtották be, innentől fogva is az ügyfelek fogják megfizetni csak más formában, ennyi....
kjkj945
2014. február 01. 15:08
"Már ingyen is fel lehet venni pénzt" A ""0"" forint egyenlegűről is??? :))
trespass
2014. február 01. 13:28
Mocskos gecik! Anyátok a rezsicsökkentés , az! Ki a fasz vezette be rá az adót? Lekaszáljátok a népet dupla adóval, aztán egy picit visszaadtok belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!