Botrány a parlamentben: LMP-seket zártak ki az ülésről

2014. február 06. 11:08

Ertsey Katalint, Lengyel Szilviát, Schiffer Andrást és Szél Bernadettet vita nélkül kizárta az Országgyűlés a csütörtöki parlamenti ülésről, miután az ellenzéki képviselők szirénás, táblás performansszal tiltakoztak a paksi bővítés ellen.

2014. február 06. 11:08

Szirénával tiltakoztak LMP-s képviselők a paksi bővítésről szóló törvény végszavazása alatt, mire az ülést vezető elnök kizárta őket a csütörtöki ülésnap további részéről.

A paksi bővítésről szóló név szerinti zárószavazást – amely eredetileg csak jövő héten lett volna, de a kormánypártok csütörtökön reggel úgy döntöttek, mégis ma döntenek a kérdésben – a botrány miatt félbeszakították.

Az alelnök összehívta a házbizottság rendkívüli ülését, és félórás szünetet rendelt el.

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2014. február 06. 16:16
Kövér Lászlónak annak idején nem kellett felvételiznie az egyetemre. Nem azért, mert tanulmányi versenyt nyert. Atyai kitüntetés mentesítette a felvételi alól, (mint akkor másokat is, kiszorítva az értelmes diákokat). A kitüntetés neve: Szocialista Hazáért Érdemérem. “Az 1956-osellenforradalom leverésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért.” A gyermek nem felelhet az apa tetteiért, bár meggondolandó, hogy nem Kövér-apukát vették föl az egyetemre teljesítmény nélkül, hanem a gyermekét. Aki azután számtalanszor bukott az egyetemi vizsgákon, mert ott már nem volt érvényes a kitüntetés hatása. Két alkalommal évismétlésre is kényszerült. Még a 2,0 átlagot elérő diákok is 5 éve alatt végezhettek a jogi karon, Kövérnek ez 7 évbe került. (Deutsch Tompika 14 és fél évéhez képest igazán szép eredmény.) Jutalomból került az MSZMP KB-hoz tartozó Társadalomkutató Intézetébe. Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna.
blaupanter
2014. február 06. 14:52
Shiffereknek nincs helye a parlamentben.Ok nem ellenzek Ok ellenseg.Remeljuk aprilis 6.-an nem kerulnek be.Mehetnek dolgozni.
catalina9
2014. február 06. 14:17
1istvan [Hozzászóló kiszűrése] 2014. február 6. 14:15 jobban járnának ők is mi is ha az ágyban sikoltoznának." Azt hiszem éppen ebben gyengék...
catalina9
2014. február 06. 14:16
lavor 2014. február 6. 14:04 Társadalmi vitára bocsátani a kérdést, amire szépen rátelepedhet az ócska populista politizálás, hát elvitázgatunk volna erről 2028-ig, az biztos." Hát persze ez volt a ballibák célja. "..A ballibek többek között arról ismerszenek meg, hogy önös érdekeiket mindig hatalmas erkölcsi ködfelhőbe burkolják. Minél nemesebb a cél: világbéke, ATOMMENTES föld, kihaló fajok, állati jogok; gyermekszegénység; pedofília, nőellenesség, rasszizmus, antiszemitizmus elleni harc stb., minél nagyobb erkölcsi felhajtást rendeznek, annál nyilvánvalóbb, hogy még több PÉNZT, BEFOLYÁST, HATALMAT akarnak...."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!