Raiffeisen-üzlet: Varga nem fogadna a Széchenyi Bankra

2014. január 08. 10:48

Állítólag egy euróért venné meg a Raiffeisen magyar leánybankját a csaknem felerészben állami tulajdonú Széchenyi Bank. A nemzetgazdasági miniszter ezt nem erősítette meg, csak annyit mondott: az osztrák félnél pattog a labda.

2014. január 08. 10:48

A Napi.hu úgy tudja: egy euró lenne a Raiffeisen magyarországi leánybankjának a vételára, de ezzel együtt az állam átvenné az összes kintlévőséget, tartozást és bedőlt hitelt is.

Varga Mihály viszont úgy fogalmazott az M1 tegnap esti műsorában: „Én azért arra még nagy tételben nem fogadnék, hogy ez a tranzakció be is fog következni.” Szerinte ugyanis könnyen lehet, hogy az évekig nagy hasznot hajtó bank tulajdonosai meggondolják magukat. A miniszter azt az értesülést sem erősítette meg, hogy a 49 százalékban állami tulajdonú Széchenyi Bank egyáltalán ajánlatot tett volna a magyar Raiffeisenre, a Napi.hu azonban úgy tudja, a két bank közt már egy hónapja zajlanak a tárgyalások.

Varga hangsúlyozta: a magyar államnak, mint a Széchenyi Bank kisebbségi tulajdonosának arra kell figyelnie, hogy az adófizetők pénze megfelelően hasznosuljon. Ezért ha úgy látják, hogy az államnak nem érdeke a tranzakcióban való részvétel, akkor nemet kell mondani – itt azonban egyelőre nem tartunk, szögezte le.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. január 08. 13:24
Ki a fenét érdekel, hogy mire fogadna Varga? Az a kérdés, hogy mire fogad Orbán!
cutcopy
2014. január 08. 13:10
A Raiffeisen már 2012 ősze óta kelleti magát sértődötten mint egy szűzk.. de mint ahogy eddig, ezután sem fogja itt hagyni az országot..
FOB
2014. január 08. 11:38
Varga ismeri a mondást: "Úriember biztosra nem fogad." De hol itt az úriember?
Fahrenheit 451
2014. január 08. 11:05
"Ez a csapat fogja megvenni a 111-szeres eszközállományú magyar Raiffeisent. Egy euróért." http://orulunkvincent.blog.hu/2014/01/07/rafazen "Orbán Viktor ajándéka Töröcskei Istvánnak (vagy fordítva?)."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!