Össztűz

2013. december 20. 10:43

Lépésről lépésre, trafikról trafikra, vállalatról vállalatra foglalják el az országot. Aki nincs velük, nem számíthat semmi jóra. Aki velük van, az sem, ha pont úgy kívánja a hadigazdaság érdeke.

2013. december 20. 10:43
Ónody-Molnár Dóra

„Balog Zoltán mindenféle egyeztetés és társadalmi vita mellőzésével vasárnap este beterjesztett egy törvénytervezetet, amit két napon belül a parlament statáriálisan el is fogadott. A Hvg.hu videójából kiderül: a fideszes képviselők azt sem tudták, mit szavaznak meg. Van valami vérlázító ebben az őszintén felvállalt nem tudásban, végül is csak gyerekek százezreinek sorsáról döntöttek. Látszik a felvételeken, hogy ez kicsit sem érdekli őket. Sőt, egyszer még jól jön nekik a tudatlanságukat bizonyító video: lám, ők csak parancsra tették.

A tankönyvpiacot mindenesetre rekvirálták, átgázolva azokon a családokon is, akik tankönyvírásból és kiadásból éltek. Lehet, hogy a többségük 2010-ben a Fideszre szavazott, de most nekik is áldozatot kell hozniuk, mert a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hosszú távú megszilárdítása a tét. Akár a régi kommunisták, a kései utódok is irtóznak mindentől, ami sokszínű, ami szabad, ami autonóm, ami a központból nem kontrolálható. Egyeniskola, egyentantervek, egyentankönyvek. A kiadóknak meg kell érteniük, hogy túl nagy kockázatot jelentett a működésük. Nem lehet minden tankönyv mellé egy Hoffmann Rózsát állítani.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!