Két százalék alatt maradhat az infláció

2013. december 04. 14:46

Az év egészét tekintve a fogyasztói árak emelkedése 2 százalék alatt maradhat, az NGM prognózisa szerint a pénzromlás üteme az elkövetkező években is alacsony lesz, közölte Orbán Gábor, a nemzetgazdasági minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára.

2013. december 04. 14:46

Az NGM államtitkára szerint ilyen alacsony infláció 38 éve nem volt Magyarországon, és ez azt jelenti, hogy sikerült megteremteni az árstabilitást, amely szintén hozzájárul a gazdaság már beindult növekedésének fenntartásához.

Orbán Gábor hangsúlyozta, hogy a 2013 harmadik negyedévében elért, 1,8 százalékos gazdasági bővülés kedvezőbb, mint amit az elemzők vártak, látható, hogy ez a növekedés az eddigieknél egészségesebb, a tartós növekedést szolgáló gazdasági szerkezetre épül, melyben a háztartások fogyasztásbővülésének és a beruházások emelkedésének is kiemelkedő szerep jut az export mellett.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2013. december 04. 19:57
Sajnos, sokkal többet érzékel mindenki.
=nessuno=
2013. december 04. 19:53
Megnézném azt a fogyasztói kosarat...
liberálzöld.
2013. december 04. 19:08
Nem mindegy? Úgy sincs megtakarítás. Nincs mi romoljon.
IgazságosIzomViktor.
2013. december 04. 16:17
BővülHET,maradHAT,javulHAT...... Bátrabban elvtérsak.Bővül,marad,javul. Ma az m1 híradó olyan szintű sikerjelentést nyomatott hogy csak lestem.Hogy aszonygya:Váratlanul sokkal jobb lesz a növekedés mint amire számítottak.1,7 helyett 1,8%.Egyre többen dolgoznak,egyre nő az életszínvonal.Ezekben a percekben svájcban éreztem magam,és elhittem hogy csodálatosan beindult a gazdaság.Aztán bementem a boltba ahol homlokonb..sztak az árak ma is.Az elmúlt egy hétben például a mélyhűtött zöldségek árát tolták fel olyan 30 Ft al.Viszont ezt a trágya életszínvonalat hamarosan kompenzálni fogja a minimálbéremelés.Vagy 500 Ft al többet költhet a minimálbéres,az addigra 1000 Ft al emelkedő boltban fizetett összeg mellett.A munkaadók terhei viszont jól megnőnek. Ez az egész minimálbéremelési faszság egy céllal került bevezetésre:több adót szedhessenek be a dolgozóktól.Magyarország jobban teljesít.Így néz ki egy sikeres,demokratikus,békében növekedő ország ma Európában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!