Tovább csúszhat az online pénztárgépekre való átállás

2013. november 04. 09:26

A Népszabadság értesülései szerint jövő májusra módosulhat az online pénztárgépekre való átállás határideje.

2013. november 04. 09:26

A Népszabadság értesülései szerint napokon belül megjelenhet a Magyar Közlönyben az online pénztárgépekre való átállás határidejének legújabb céldátuma. A lap úgy tudja, hogy a határidő jövő májusra módosul, mivel egyelőre csak egyetlen engedélyezett pénztárgépet tart nyilván a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.

Az online pénztárgépeket eredetileg idén áprilisig vezették volna be, ez a dátum módosult többször, a legutóbbi határidő január elseje volt, de most kiderült, hogy ez sem tartható – írja a lap. Az átállás továbbcsúszása több tízmilliárd forintos kiesést jelent a költségvetésnek.

Mint korábban az Index is megírta, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal visszavonta a legtöbb megrendelést elérő pénztárgép – az AltCash Sam4S egyik modellje –forgalmazási engedélyét. A döntés egyelőre nem jogerős, de ha az lesz, akkor több tízezer kiskereskedőnek kell új gépet rendelnie. A portál szerint a NAV emellett minden hatodik kiskereskedő igényét elutasította az ötvenezer forintos támogatási kérelemre.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2013. november 04. 11:48
Csak teljesen átgondolt,megfelelően előkészített, ,hatástanulmányokkal alátámasztott,ésszerű változtatásokat csinálnak.(mint a KRESZ szigorítása ,aztán módosítása , az új alkotmány többszöri módosítása,stb...)
liberálzöld.
2013. november 04. 11:01
Érthetelen. Pedig a kuszaszemű Etolcsy elrendelte a bevezetést. A felcsuti géniusz pedig szentesítette azt. Mi az, hogy a természet törvényei ellenszegülnek a nép választottjainak akaratával? Felkoncoltatni az internetet, meg az összes kommunikációs szakembert! Most! Ja, hogy ez nem az ő hibájuk? Na és? Pereljenek be, oszt jónapot!
freehckr
2013. november 04. 10:20
Ilyen az amikor dilettáns pöcsök kormányoznak. A jövő május azt jelenti, hogy az eredeti időponthoz képest több mint egy évet csúszik az átállás. Egy év bazmeg... a fideszes pöcsök éhen döglenének a versenyszférában, az egészen biztos. Egy takarítói állást nem tölthetnének be. :) És ezek kormányoznak... eszem megáll... Nem elég a vállalkozásoknak a rekord áfa, az átláthatatlan adórendszer, a recesszió, még fideszes barmokkal is súlyosbítva van a helyzetük...
Secnir
2013. november 04. 10:01
...én már nem tudom követni ezeket a sikersztorikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!