A Jobbik 2020-ig nyújtaná a földmoratóriumot

2013. november 21. 14:19

A Jobbik azt szeretné, ha sarkalatos törvényben hosszabbítaná meg 2020. május 1-jéig az Országgyűlés a külföldiek magyarországi termőföld-vásárlási moratóriumát. Vona Gábor az ökotudatos életmódért is aggódik.

2013. november 21. 14:19
Erről határozati javaslatot is benyújott az ellenzéki párt. Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: jelenleg a magyar föld magyar kézben tartása nem biztosított és a „kormány kommunikációja illúzióban tartja az embereket”. Úgy fogalmazott, „a nép butítása és illúziókeltés” Orbán Viktor kormányfő azon kijelentése, hogy az új földforgalmi törvény megvédi a magyar termőföldet.
 
A Jobbik szerint ezzel szemben nemzetstratégiai és nemzetbiztonsági érdek is a magyar föld megvédése, mert „aki hagyja elveszni, az a magyar nemzetgazdaságnak árt és az ökotudatos életmódot veti el”. Éppen ezért a Jobbik szerint hosszú távon az alaptörvényben kell rögzíteni a magyar föld magyar kézben tartását.
 
A sajtótájékoztatón részt vett Magyar Zoltán is, aki arról beszélt: Magyarország uniós csatlakozás óta eltelt 10 év, de az akkori különbségek – amelyek indokolták a moratórium bevezetését – jelenleg is fennállnak. Ilyennek nevezte a föld árának különbségét, vagy a magyar gazdák és a nyugat-európai társaik vásárlóerejének különbségét. Hangsúlyozta: becsléseik szerint már most egymillió hektár magyar földterület van külföldiek kezében, ami a moratórium 2014-es lejárta után drasztikusan nőhet. Az ellenzéki politikus a hasonló helyzetben lévő többi uniós tagállammal – Bulgária, Lengyelország – való együttműködést is sürgette.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2013. november 22. 21:13
Nem 2020-ig, hanem ÖRÖKRE !!! A magyar föld a keresztény magyaroké. Ránk hagyat, sőt elrendelte védelmét Szent István királyunk! Bármi történjen, de a földünket, vizeinket életünk árán is MEG KELL VÉDELMEZNI az idegenektől !!!
janika
2013. november 21. 15:13
A nagy számok törvénye alapján néha nekik is lehet igazuk.
perszekutor
2013. november 21. 14:48
A rohadt tetves zsidó kurva anyátokat! Már hat/száz/ hír újabb ennél. Ti meg itt basszátok a kurva anyátokat ennél a semmiségnél???!!! Rohadt tetves zsidó kurva anyátokat! Mocskos haza- és és nemzetárulók vagytok. Megkapjátok majd amit megérdemeltek.
kjkj945
2013. november 21. 14:47
És az ejuval egyeztettek????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!