MTSZ: Elhatárolódunk a hétvégi tüntetésen részt vevő tűzoltótól

2013. október 02. 10:05

A Magyar Tűzoltó Szövetség elhatárolódik annak a nyugállományú tűzoltónak a cselekedetétől, aki a Szolidaritás vasárnapi szobordöntő demonstrációján tűzoltó egyenruhában jelent meg.

2013. október 02. 10:05

Dobson Tibor, a szövetség elnöke szerdán az MTI-nek azt mondta, a kívülálló számára ez azt üzenheti, hogy a rendezvényt a tűzoltóság hivatalosan is támogatja, de erről nincs szó. Az ilyen magatartás káros a hivatásra nézve, és etikátlan is, mert a tűzoltók politikai, faji, vallási vagy egyéb hovatartozásra tekintet nélkül mindenkinek segítséget nyújtanak, és nem lépnek fel senkivel szemben erőszakosan.

Az elnök hozzátette, hogy a férfi magánemberként vehetett részt a politikai rendezvényen, a mostani eset azért vet rossz fényt a tűzoltóságra, mert a szervezet egyenruháját viselte. Dobson Tibor tájékoztatása szerint az állományon belül többen is elhatárolódtak az esettől, a szövetség pedig több panaszlevelet kapott az ügy miatt a lakosságtól.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2013. október 02. 12:49
Nehéz lesz lemosni az általánosítást...Köszönjétek meg Bajnainak, Töröknek, akik nem tudtak semmiről, sőt ott sem voltak.
bsandor
2013. október 02. 12:42
ugyan,nem általánositsunk,az a libsik dolga,köszönjük élet és vagyonmentő áldozatos munkátokat ami néha emberéletbe is kerül
kamasuka
2013. október 02. 12:31
Ennyit a nyugger rendvédelmisekről.
tuti
2013. október 02. 11:47
Az egész olyan megdöbbentően undorító és gusztustalan volt, hogy a tűzoltó már fel sem tűnt! Nem csoda, hogy a népnyelv "Az ocsmányság vasárnapja" illetve a "gyalázat vasárnapja" nevet ragasztotta erre a szeptemberi hétvégi napra. Azt hiszem ezek az elnevezések még hízelgőek is.Hasonló zavaros lelkületű őrjöngök lehettek az embereket Dunába lövöldözők is! Lelki rokonok. És ezekkel szövetkezik az MSZP???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!