Jobbik: Csak kampányintézkedés a foglalkoztatottsági támogatás

2013. október 09. 19:29

A Jobbik szerint nem megoldás, hanem kampányintézkedés a kormány szerdán bejelentett foglalkoztatási támogatása, mivel csak a 2014. évi parlamenti és önkormányzati választások lecsengéséig tart ki.

2013. október 09. 19:29
Bertha Szilvia, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár bejelentésére reagált. A kormány képviselője előzőleg elmondta, foglalkoztatási programot indítanak azoknak az 55 évesnél idősebb munkanélküli nőknek, akiknek a nyugdíjba vonuláshoz szükséges 40 év szolgálati időből kevesebb mint 1 év hiányzik. Novembertől a programban a támogatás maximum 12 hónapra szól, ez idő alatt 10 hónapig a bruttó bér és a járulékok 100 százalékával támogatják a munkaadókat a célcsoport foglalkoztatásához; ezért további 2 hónap támogatás nélküli foglalkoztatást kell vállalnia a munkaadónak.
 
Bertha Szilvia szerint csak egy időszakos programról van szó, amely „egész véletlenül a 2014. évi parlamenti és önkormányzati választások lecsengéséig tart ki”. Az, hogy utána mi lesz az 55 évesnél idősebb, nyugdíj közelében lévő munkanélküli nőkkel, már nem érdekli a Fidesz–KDNP-kormányt – vélekedett az ellenzéki politikus, aki szerint a kormánynak az érintettek csak a választásokig fontosak.
 
A Jobbik politikusa kiemelte továbbá, hogy tényleges foglalkoztatásbővülés csak valódi piaci tevékenységből fizetett versenyszférai álláshelyekkel biztosítható. A közmunka és a most bejelentett kezdeményezés ezzel szemben „álcázott foglalkoztatáspolitikai programnak számít – fűzte hozzá.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. október 09. 20:45
Minden kampány náluk.
freehckr
2013. október 09. 19:52
„10 hónapig a bruttó bér és a járulékok 100 százalékával támogatják a munkaadókat a célcsoport foglalkoztatásához” Izé, amikor azt mondják, hogy a „kormány teremtsen munkahelyeket”, akkor nem feltétlenül azt is értik alatta, hogy az adófizetők pénzéből állják a foglalkoztatottak munkabérét és járulékait... A tervezett egymillió új munkahely így k*rva sokba fog ám kerülni, nagyjából mint egymillió új nyugdíjas. :)
Fahrenheit 451
2013. október 09. 19:46
"Csak kampányintézkedés..." Nem lehet más a korrupcióson kívül.
pimepime
2013. október 09. 19:44
Korrumpalni kell a valasztokat. Van akinek eleg a szarazteszta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!