Fodor: Ez nem volt egy bátor döntés

2013. október 21. 19:24

Fodor Gábor, a Liberálisok-Magyar Liberális Párt elnöke nem tartja bátor döntésnek a Gyulai Törvényszék hétfői határozatát. A politikus elismerte, hogy a Párbeszéd Magyarország súlyos hibát követett el.

2013. október 21. 19:24

Fodor Gábor hétfőn Békéscsabán a közös baloldali jelölttel és a jelölő pártok képviselőivel együtt várta a Gyulai Törvényszék határozatát. A pártelnök a bírósági döntés után elmondta, a választójogi törvénynek is az a célja, hogy az emberek akaratát, véleménynyilvánítását szolgálja. A döntés lehetetlenné tette, hogy a közös jelöltre szavazni lehessen a november 10-én a békéscsabai időközi önkormányzati képviselő-választáson, tette hozzá. Elismerte, hogy a Párbeszéd Magyarország súlyos hibát követett el és ebbe a bíróság bele tudott kapaszkodni.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy a törvényszéknek minden körülményt meg kellett volna vizsgálnia, figyelembe venni a választók nyilatkozatát arról, hogy négy párti jelölés (MSZP, Együtt-a Korszakváltók Pártja, Demokratikus Koalíció, Liberálisok-Magyar Liberális Párt) esetén is a közös jelöltre, Kovács Katalinra szavaznak. Kovács Katalin a sajtótájékoztatón megköszönte a békéscsabaiak bizalmát, azt, hogy öt szervezet és sok száz ember tartotta alkalmasnak őt.

A bíróság és a választási szervek döntéseit tudomásul veszi – mondta, hozzátéve, hogy szerinte minden jelölt és szavazó azt támogatta volna, ha a választási körzetben lakók valódi döntési lehetőséget kapnak az időközi önkormányzati választáson. Miklós Attila, az MSZP békéscsabai szervezetének elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, öt jelölő szervezetünk közül négy maradéktalanul eleget tett kötelezettségeinek, egy szervezetnél fordult elő formai hiba.

„Sajnáljuk, hogy nem tudjuk megmérettetni magunkat az időközi választáson. Elismerjük, hogy a bíróság a törvény betűjét betartva hozta meg a döntését, azt tiszteletbe tartjuk. Véleményünk szerint a döntések figyelmen kívül hagyták a választási törvény szellemiségét, a választói akarat érvényesülését” – írta Miklós Attila.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fofo
2013. október 22. 11:02
Szerintem meg igen is bátor volt, mert Gyurcsány és Mesterházi fenyegetése után is volt bátorsága a törvény szerint ítélkezni. Azok a bírók voltak gyávák, akik köztörvényes bűnöző politikusokat (Hagyó, Hunvald, Gyurcsány, Bajnai és társaik) mentenek fel, illetve szabnak ki rájuk felmentésnek számító nevetséges ítéleteket. Egyszerűen nem értem, hogy volt bátorsága egy, állítólag demokrata politikusnak kifogásolni egy, a törvény pontja szerint kiszabott ítéletet? És azt sem értem, hogy hogyan jegyezhették be azt a pártot, amelyik elnőkének előző pártja tetemes adósságot hátra hagyva számolta fel magát?
grimpic
2013. október 22. 07:13
Ugyan már. Szerintem ez szándékos volt, persze ezt nem fogják soha bevallani. Két előnye is van számukra. Elmarad az újabb beégés, és lehet köpködni, hogy milyen görény a zorbánviktor, hogy nem engedi indulni a demokratákat. Diktatórikusan persze.
fogd a pénzt és kuss
2013. október 22. 06:53
hát igen, itt már csak egy lehetõségük van. bõszanettka leírástudatlanozza a fideszmáriát elvégre mégis csak lehetetlen állapot h bent ül a parlameentben valki aki nem tud olvasni és ezért képtelen értelmesni a szabályokat..... a diplomanélküli mindenit!
blaupanter
2013. október 22. 06:00
Gabor Gabor,te semmit nem valtoztal az evek alatt,ugyan olyan hulye vagy ,mint voltal,talan meg hulyebb is.Bizony kemenynek kell lenni foleg veletek inter-na-cionistakkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!