Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Bajnai: Nem vagyunk kísérleti nyulak

2013. október 10. 14:51

Az Együtt-PM vezetője a miniszterelnök szavaira úgy reagált: Magyarország nem laboratórium, mi pedig nem vagyunk kísérleti nyulak. Bajnai Gordon szerint egyébként is eredménytelen volt Orbán kísérlete.

2013. október 10. 14:51

Orbán Viktor kormányfő a brit Királyi Külügyi Intézetben tartott szerdai előadásán azt mondta, hogy Magyarország ma igazi laboratóriumként működik: a modern világ kihívásaira a hagyományos értékeken alapuló válaszokat próbál találni. Bajnai Gordon erre úgy reagált: Magyarország nem laboratórium, „az életünk nem kísérlet, nem vagyunk kísérleti nyulak”. Hozzátette: egyetlen kísérletről tud, Orbán Viktor 2010-ben másodszor is megpróbálkozott a kormányzással, de elbukott, az ország azóta rosszabbul teljesít, az emberek rosszabbul élnek, ezért a kísérlet eredménytelen volt.

Az Együtt-PM szövetség vezetője felrótta, hogy a miniszterelnök nem találkozott Londonban azokkal a fiatalokkal, akik az Orbán-kormány politikája miatt „menekültek el, lettek gazdasági menekültek”, látva, hogy az egyetemek kapui bezáródnak előttük, nincsenek új munkahelyek, nem lehet előre tervezni a családalapítást. Bajnai Gordon ezt megfutamodásként értékelte, és azt mondta: Orbán Viktor fél ezektől a fiataloktól, ezért korlátozza a szavazati jogukat, hiszen – szemben a határon túli magyar állampolgárokkal – ők nem szavazhatnak levélben. Hozzátette: jogos ez a félelem, mert ha „ők elkezdenek beszélni, az Orbán-rendszernek vége lesz”. Az Együtt-PM azt ajánlja nekik: „elküldjük Orbánt, hogy ti hazajöhessetek” – jelentette ki.

Bajnai Gordon ismét szólt arról, programjuk egyik fő üzenete úgy szól: gyere haza, maradj itthon! Tanulási és munkalehetőséget adnának a hazatérő fiataloknak: a 30 éven aluliaknak munkát vagy képzést biztosítanának. Azt ígérik, kormányra kerülve ismét a GDP legalább 1 százalékát fordítják felsőoktatásra. Támogatnák a fiatalok első vállalkozásának elindítását és telepesprogramot hirdetnének azoknak, akik készek visszatérni abba a hátrányos helyzetű térségbe, ahonnan származnak. Emellett ügyfélpontokat nyitnának több külképviseleten, például Londonban, hogy felmérjék a hazatérni szándékozó fiatalok munkaigényét.

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. október 10. 18:25
Egyébként csak nekem furcsa, hogy Gordon még mindig úgy csinál, mintha esélye lenne a kormányfői pozícióra? A küszöböt átviteléhez is rásegítésre lesz szükségük.
flyb
2013. október 10. 18:10
Nocsak, nocsak! Vannak itt boldog kísérleti nyulak! Magyarország nem lesz az!
august
2013. október 10. 17:59
Bajnai: Nem vagyunk kísérleti nyulak --------- Dehogynem, a kedves "demokratikus ellenzék" a legjobb kisérleti alany, sokan ebből a témából akár le is doktorálhatnának. Orbánnak egy órás, másfél órás beszédében elég kimondani alkalmanként egy egy félmondatot, a pávatáncról, a puskaporszagról, a laboratóriumról, amitől a kedves kisérleti alanyok bekattanak, és több hónapos kampánnyal, cikksorozattal, poénözönnel kábítják magukat, anélkül, hogy az eredeti beszéd mondandójából bármit is megértenének.
bsandor
2013. október 10. 17:29
bajcsikám,te nem nyúl vagy hanem szamár a dopefaszal együtt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!