Videó került elő a Konyáron megálló szurkolókról

2013. szeptember 13. 15:19

A hvg.hu megszerezte azt a videófelvételt, amely jól mutatja, hogyan álltak meg a román-magyar meccsre igyekvő szurkolók Konyáron.

2013. szeptember 13. 15:19

A 444 korábban azt írta, hogy a Bukarestbe igyekvő magyar szurkolók cigány kisiskolásokat fenyegettek, amikor megálltak a határhoz közeli Konyáron. A lap információi szerint az ittas szurkolók heves cigányozásba kezdtek, félelmet keltve ezzel a helyi lakosokban. A tanárok beterelték az iskolásokat az út túloldalán álló tanintézménybe, ahol azt mondták nekik, hogy bújjanak az asztal alá ‒ írta a 444. A helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke akkor egy telefonbeszélgetésben azt mondta, hogy a tanárok szerint a szurkolók „mindenféleképpen be akartak hatolni az iskolába”.

A 444 szerint az állhatott az ügy hátterében, hogy az iskola volt tanárát pont azért rúgták ki, mert Érpatakon cigányellenes kirohanásokat tett. Állítólag ő is felbukkant a szurkolók között.

Az iskola igazgatója ugyanakkor csak annyit tartott érdemesnek megemlíteni, hogy „jött egy busznyi ember, akik rendőri intézkedés után továbbálltak”. A rendőrség közleménye is ezt támasztotta alá: „A helyszínen sem szabálysértés, sem bűncselekmény nem történt, az autóbusz, utasaival együtt a rendőri igazoltatást követően a településről távozott és az ártándi határátkelőhelyen elhagyta az ország területét” ‒ írták.

A hvg.hu birtokába került felvételt ‒ amelyen hang nem hallható ‒ a konyári iskola kamerája vett fel. „Látszik, ahogyan egy alak az iskola tanulói felé tart, és a szurkolókra jellemző karmozdulatokkal gesztikulál, valamint az is, ahogyan nyilaskeresztes zászlóra erősen emlékeztető drapériával fotózkodik a szurkolói csoport. Addig viszont a tanárok beterelik az iskolásokat az intézménybe. A busz érkezését, a szurkolók viselkedését, majd a továbbindulást rögzítő felvétel mintegy nyolc perces”írja a hvg.hu.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2013. szeptember 14. 12:52
Biztosan összekeverték az iskolát a helyi stadionnal az ultrabátrak.
Matrix
2013. szeptember 14. 10:41
Helyesen: Valaki nézzen már utánna hogy Balogh "tiszteketes" melyik piacon és hány libáért vette a teokógiai diplomáját? Mert nyilatkozatai alapján sötét mint a föld, kb 5 általános iskolája van, két első és három második osztály:)
Matrix
2013. szeptember 14. 10:32
A vezérkomment az mit jelent? A Vezér (Führer) napiparancsa hogy mit kell gondolni? Tiszta 1984 és rákosi rendszer Ez pedig mi? "ahol semmi keresnivalójuk nem volt" Mégis kinek képzeli magát a komment írója hogy ilyen megállapítást mer tenni? Magyar állampolgár magyar közterületen csak bizonyos jól körülhatárolható csoportok engedélyével tartózkodhat? Csak nem valamelyik ország gyarmata vagyunk? A komment írója úgy látszik, magasabb szinten áll az állami hierarhiában mint a rendőrség, mert szerintük semmiféle, mégcsak szabálysértés sem történt Ugyhogy hátább az agarakkal!!
Eisenberger Benjámin
2013. szeptember 14. 01:59
Látom a diszklájkoból, hogy valamelyik kibaszott libsi nehezen tűri az IGAZSÁGOT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!