Orbán lepaktált a multikkal Török Zsolt szerint

2013. szeptember 13. 12:52

Az MSZP szerint a kormány magyarországi földgáztárolóinak és a földgáz-nagykereskedőjének megvásárlásával fizeti ki a német E.ON energiaipari vállalatnak a rezsicsökkentés árát.

2013. szeptember 13. 12:52

Erről Tóth Bertalan, az MSZP elnökségi tagja és Török Zsolt szóvivő beszélt a Magyar Villamos Művek épülete előtt sajtótájékoztatón, hangsúlyozva: az MVM közgyűlése pénteken dönt arról, mennyit és miből fizet ki a német multinacionális vállalatnak „a rezsicsökkentésért cserébe”. Török Zsolt úgy fogalmazott: Orbán Viktor szavakban a multinacionális cégek ellen harcol, „a háttérben azonban mindig lepaktál velük”.

Tóth Bertalan azt mondta, a kormány körülbelül 350 milliárd forintot készül kifizetni az E.ON-nak úgy, hogy máig sem indokolta meg a két társaság megvásárlását, és nem ismert ennek fedezete sem. Véleménye szerint így csak azt lehet feltételezni, hogy ez az E.ON „hallgatásának ára”, a vállalat ezért cserébe nem emeli fel a szavát az energiacégek tönkretétele ellen. Hozzátette: a kormány veszteséges cégeket, olyan tározókat vásárol meg, amelyekre nincs szüksége, ugyanis jogszabályok garantálják a biztonságos ellátást. Ráadásul sajtóhírek szerint két értékbecslés 12 és 90 milliárdos vagyonértékelésről szól, a kormány viszont ennek négyszeresét tervezi kifizetni. Véleménye szerint ez felveti a miniszterelnök jogi felelősségét is. Az MSZP elnökségi tagja azt követelte, hogy a kormány hozza nyilvánosságra az ügy összes dokumentumát, köztük a kilenc hónappal ezelőtt megkötött szándéknyilatkozatot.

A szóvivő Török Zsolt arról is beszélt, hogy 350 milliárd forint elég lenne a ténylegesen tandíjmentes felsőoktatás megteremtésére, 350 ezer ember munkához juttatásának támogatásához vagy a társasházak négyötödének teljes energetikai korszerűsítésére.

Török nem akarta kommentálni azt, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke csütörtök este az InfoRádióban azt javasolta, abban a 60-70 egyéni választókerületben, ahol lehet esély legyőzni a Fideszt, a baloldali jelöltek tavasszal lépjenek vissza egymás javára.

Kép: Metropol

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alarik
2013. szeptember 13. 16:15
Ja, lepaktalt. Es ti b+ mindig ellenalltatok a multiknak. Maradtál volna inkább csöndben, te ostoba bolsevik propagandista wombat.
ciseaux
2013. szeptember 13. 15:56
A törökzsóti utána tartott egy sajtótájékoztatót az MaSZoP székháza előtt, ahol töredelmesen beismerte, kik paktáltak le a multi-nácikkal, mennyiért és kik adták el az E-on-nak a magyar földgáztározókat... Törökzsóti nem élte túl az utolsó mondatát...Törökzsótit senki nem tartja saját halottjának!
blaupanter
2013. szeptember 13. 15:55
Tavasszal kutyaoltás és szájkosárosztás.Zsolti fiú az elsők között kapja meg,erre hajaz a fazon.Csippet is kap,ne hogy elkóboroljon.
qccqccqcc
2013. szeptember 13. 15:54
Mi van a diplomáddal, baszd meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!