A Millenárison ünneplik a közmédia napját

2013. szeptember 07. 15:25

A nézők, rádiózók is a műsorkészítés részeseivé válhatnak a Közmédia napján, amelyet második alkalommal rendeznek szombaton, a budapesti Millenáris Parkban – mondta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Kossuth Rádió Szombat délelőtt című műsorában. A médiahatóság elnöke a H95 – Bűvösvölgy nevű médiaértés-központ indulásáról számolt be a programban.

2013. szeptember 07. 15:25

Böröcz István vezérigazgató a riportban elmondta, hogy az egész napos program során mintegy húsz helyszínen találkozhatnak az érdeklődők a közmédia különböző főszerkesztőségeinek alkotóival, és a helyszínről, élőben jelentkezik a Kossuth, a Petőfi és a Dankó Rádió. Az esti, Szimfonik Liv3 koncert helyszínéül a tavalyinál több nézőt befogadni képes helyszínen rendezik, hiszen számos érdeklődőt várnak – tette hozzá.

A közmédia új szolgáltatásai közül kiemelte a mobiltelefonos alkalmazásokat, amelyek a Híradó mellett már számos szórakoztató műsorhoz, például A Dalhoz vagy a Forma 1-hez is elkészültek. Beszámolt arról is, hogy a tavaly december óta gyermekcsatornaként működő M2 televíziót naponta mintegy 100 ezer gyermek nézi.

Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke a műsorban arról számolt be, hogy a tervek szerint október végén nyílik meg a látogatók előtt a H95 – Bűvösvölgy nevű médiaértés-központ, amely elsősorban iskolás csoportoknak nyújt betekintést a média világába interaktív programok keretében, de egyénileg is látogatható lesz a budapesti, Hűvösvölgyi úti központ.

Az 1970-es évektől a napjainkig született magyar és külföldi slágerek hangzanak el a Szimfonik Liv3 című koncerten a közmédia napján, ma 19 órától a budapesti Millenáris parkban. A produkcióban mintegy harminc énekes vesz részt. Az idei a harmadik Szimfonik Live koncert, ezúttal a kiválasztott énekeseket olyan zenék előadására kérték fel, amelyek közel állnak a Petőfi Rádió szellemiségéhez. Az MR Szimfonikusokat idén is Balogh Sándor vezényli, a produkció zenei rendezője Milkovics Mátyás.

Fellép Fábián Juli, Kovács Kati, Judie Jay, Zorán, Lovasi András, Kristóf Norbert, Dorogi Péter, Radics Gigi és a Nobody Moves, Mező Misi, Szekeres András, Likó Marcell, KRSA, Soerii & Poolek és Papp Szabolcs, Korbucz Sonya, Alba Hyseni, Szirtes Edina Mókus, Baricz Gergő, Vitáris Iván, Sena, MC Columbo, Walkó Csaba, Németh Juci, Beck Zoltán, Mórocz Tamás, Fehér Balázs, Manoya, Kardos-Horváth János és Szűcs Krisztián.

A koncerten elhangzik mások mellett a Beatles Here Comes The Sunja, Szécsi Pál Távolléte, Hofi Géza Lazítanija, Gotye Somebody That I Used To Know-ja, a Rudimental Not Giving In-je, a Basement Jaxx Good Luckja, Adele Skyfall című slágere, a Quimby Ajjajjajj című dala, Lana del Rey Video Games című száma, a Punnany Massif Élvezd című dala, Dj Fresh Hot Right Now-ja vagy a Republic Kék és narancssárga című kompozíciója.

Az énekesek, az MR Szimfonikusok, a rádió női-, férfi- és gyerekkórusa mellett egy rockzenekar is színpadon lesz Milkovics Mátyás vezetésével.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2013. szeptember 08. 03:04
A cím helyesen A Millenárison ünneplik a Fidesz-média napját.
IgazságosIzomViktor.
2013. szeptember 08. 03:04
Olyan szinten trágya az egész közmédia úgy ahogy van,hogy kigúnyolni is nehéz.
popzene
2013. szeptember 08. 03:04
70 milliárd / év
Kronikas
2013. szeptember 08. 03:04
Lesz retusálás, kommandós bemutató, fedettpályás hazudozás, élő mikrofonállványok és az ínyenceknek obersovszkyzás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!