Robbanás volt egy óbudai társasházban

2013. augusztus 07. 07:53

A szerda hajnali robbanás következtében 22 embert menekítettek ki a társasházból, egy sérültet kórházba szállítottak, annak a lakásnak a két lakóját, ahol a robbanás történt, viszont még keresik. Mivel az épület lakhatatlanná vált, ezért az ott lakókat kitelepítették.

2013. augusztus 07. 07:53

Robbanás történt, majd tűz keletkezett a III. kerületben, a Pacsirtamező és Tímár utca sarkán lévő társasházban szerda hajnalban, egy embert kórházba szállítottak, kettőt még keresnek. Az épület lakhatatlanná vált. Ferenczi Norbert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-nek elmondta: egy többemeletes épület felső szintjén következett be a robbanás, az okát még nem ismerik.

A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, mentésre is szükség volt. A robbanás következtében az épület harmadik szintje és a fölötte lévő tetőtér is leomlott. A házból 22 embert kellett kimenekíteni, egy sérültet kórházba szállítottak a mentők, egy csecsemőt pedig a helyszínen láttak el füstmérgezés gyanújával. A lakásban, amelyben a robbanás történt, két ember lakott, róluk egyelőre nincs információ, a romok jelenleg omlásveszély miatt nem kutathatók.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség a helyszíni munkálatok biztosítása érdekében lezárta a Pacsirtamező utca Perc és Nagyszombat utca közötti szakaszát, ezért a környéken a reggeli órákban torlódásra kell számítani.

Egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, amikor szerdán hajnalban lerobbant Budapesten a Tímár utcában egy épület felső szintje – tájékoztatta a helyszínen az MTI-t az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. Gázrobbanás történhetett. Veres Péter elmondta: a detonációt követően 22 embert kellett kitelepíteni az életveszélyessé vált háromszintes tetőteres épületből, közülük 13-at ideiglenes szálláson helyezett el a III. kerületi önkormányzat. A szemben lévő társasházból kimenekült 33 ember már visszatérhetett otthonába. 

A katasztrófavédők, illetve a mentésben részt vevő egységek továbbra is keresnek két embert. Ők a felső szinten lévő  lakásban laknak, ám nem lehet tudni, hogy a robbanás idején otthon tartózkodtak-e. A tűzoltók ugyanis nem „férnek hozzá” az életveszélyessé vált épülethez, amelynek nem lehet rálépni a födémszerkezetére. A Tímár utcát teljes egészében lezárták, az épület állékonyságát szakértő fogja megvizsgálni. A romok eltakarítása akár napokat, heteket is igénybe vehet – mondta a kirendeltségvezető.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy az épület előtti utcát, illetve az ott parkoló gépkocsikat törmelék, leszakadt födémszerkezeti elemek borítják. Az éjjel két órakor bekövetkezett robbanást követően még 7 órakor is por szállt a környéken, amely a környező utcákban parkoló gépkocsikat is beborította. Az épületből hatalmas, helyenként több mázsás szerkezeti elemek lógnak az utca fölé. A kémények, tetőszerkezeti elemek szabadon állnak. Az MTI a helyszínen azt az információt kapta, hogy a szerencsétlenséget valószínűleg gázrobbanás okozta.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burkus Gordon
2013. augusztus 07. 12:25
Valaki emlitette, hogy a legaljasabb provokációkra is számitani kell a bolsiktól.
kuwiq
2013. augusztus 07. 10:57
Nem néz ki valami jól. Eltart egy darabig, míg egy statikus kieszeli, hogy lehet egyáltalán hozzáfogni a bontáshoz. És akkor még az eszközöket meg a szakembereket még össze se szedték a megvalósításhoz.
Burkus Gordon
2013. augusztus 07. 10:48
Valamelyik Sirályosnak beöngyulladt az ozorai cucca.
Szellike
2013. augusztus 07. 08:11
Ez durva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!