Magyarországra látogat a vietnami elnök

2013. augusztus 13. 18:30

Szeptember 15-én háromnapos látogatásra Magyarországra érkezik Truong Tan Sang vietnami elnök. Többek között erről egyeztetett kedden Budapesten Németh Zsolt külügyi államtitkár és Wintermantel Péter globális ügyekért felelős helyettes államtitkár Bui Thanh Son vietnami külügyminiszter-helyettessel.

2013. augusztus 13. 18:30
A külügyi tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tárgyalásokon a felek áttekintették egy „nagy volumenű nukleáris képzési programról szóló kormányközi megállapodás előkészítését”, amelyet várhatóan a vietnami elnök magyarországi látogatásakor írnak majd alá.
 
Mint hangsúlyozták: a korábban Magyarországon végzett hallgatóknak köszönhetően az ázsiai országban él a legnagyobb nem magyar etnikumú magyarul beszélő közösség. A két kormány júliusban, Budapesten megállapodott arról az új programról, amely keretében hazánk lehetővé teszi, hogy a Magyarországon tanuló vietnami fiatalok száma a többszörösére növekedjen – tették hozzá.
 
„A magyar kormány keleti nyitás politikájának keretébe illeszkedik a kétoldalú kapcsolatrendszer megerősítése tradicionális ázsiai partnereinkkel” – hangsúlyozták, hozzátéve: Vietnam Magyarország hagyományos kereskedelmi partnere Ázsiában, a kétoldalú kereskedelmi forgalom nyolc százalékkal nőtt 2012-ben, megközelítve a 90 millió dollárt (20 milliárd forint).

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laibach
2013. augusztus 13. 21:14
Megbeszélik hová tünt a lé??? Ugyan valaki rákérdezhetne már, hogy mi lett ezzel a projekttel: http://vastagbor.blog.hu/2009/09/22/a_szakertoi_kormany_a_daganatos_betegekert
Secnir
2013. augusztus 13. 19:26
"nagy volumenű nukleáris képzési programról szóló kormányközi megállapodás előkészítését" nofene, most mi vagyunk atomnagyhatalom, vagy vietnam? ha mi, akkor mit kapunk cserébe? rizst, papucsot, csiliszószt vagy balzsamot?
t34
2013. augusztus 13. 19:15
"El a kezekkel Vietnamtól!"
antioxi
2013. augusztus 13. 19:06
Székelyföld felszabaditására kérjünk kölcsön 3-4 százezer vietnami katonát kb fél évre, adunk helyette szabolcsi almát. (Basescu és az összes román össze is szarná magát-:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!