Ilyen lehet a devizaadósok mentése a Portfolio szerint

2013. augusztus 22. 17:45

A Portfolio.hu szerint kamat-, sőt, tőkekedvezményt is kapnának a lakáscélú devizahitelt felvett adósok a készülő mentőcsomagban.

2013. augusztus 22. 17:45

A bankszövetség és a kormány jövő heti egyeztetésén a Portfolio.hu szerint a következő csomagról tárgyalnának: az első forgatókönyv alapján az aktuális árfolyamon forintra váltanák a devizahiteleket. (frank: 242, euró: 300 forint). A forintban mért adósság rögzülne, sőt, tőke- és/vagy kamatkönnyítést is adnának a lakáscélú devizahiteleseknek. A részvétel automatikus lenne, a kimaradni szándékozóknak külön kellene nyilatkozniuk.

A portál szerint a második forgatókönyv egy elnyújtott forintosítást jelent: évek alatt vezetnék ki a devizahiteleket a hitel futamidejét lerövidítve. A törlesztőrészlet-emelkedés elkerülésére forinthitelbe kényszerítenék az adósokat, és ezt a forinthitelt az árfolyamgáthoz hasonlóan csak évek múlva kellene elkezdeni törleszteni.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zenebono
2013. augusztus 22. 21:01
Ha valóban csak a lakáscélú hiteleket felvevőket segítik ki, az igazságtalanság. A végtörlesztésnél nem tettek különbséget!
trabantkombi
2013. augusztus 22. 20:25
A gazdag haverok betörlesztettek jó olcsón, a csőcselék meg szopjon egy kibaszott nagyott! Meg kellene várni, amíg az euró 350 a frank 300 lesz, és akkor benyomatni a forintosítást!! Ahogy most halad a helyzet, tavaszra ez meg is lehet! Hogy rohadna meg minden mocskos hazug hazaáruló jaffakomcsi a kedves baltás ravatalán!!!!! 2014!!!!
tapsihapsi
2013. augusztus 22. 20:10
annyira nem sajnálom a devizahiteleseket (nyilván van kivétel) majd én is visszakérem a lottó árát ha nem nyertem...!
narancsos-kaméleon
2013. augusztus 22. 20:00
Ez a fasz fidesz kapkod össze vissza, mint Bernáth a ménkűhöz, ahelyett, hogy vakóságos megoldást találna és alkalmazna, az egész országot érintő problémára. Most is a bankoknak akar kedvezni, ezekkel a látszat megoldásokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!