Dühöng a Jobbik a romagyilkosságok kártérítése miatt

2013. augusztus 17. 14:12

Álságos, képmutató, ostoba és dilettáns döntésnek tartja a romagyilkosságok áldozatai hozzátartozóinak állami kárpótlását a Jobbik – mondta Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szombaton az MTI-nek.

2013. augusztus 17. 14:12
Az ellenzéki országgyűlési képviselő szerint ez ismét a kettős mérce klasszikus esete. A szóvivő hangsúlyozta, hogy nem a szerencsétlenül járt családoktól sajnálják a támogatást, de ez a lépés szerintük ellenszenvet fog kelteni a teljes magyar cigánytársadalommal szemben. Mirkóczki Ádám emlékeztetett arra, hogy miközben a Fidesz és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter rendszeresen arra hívja fel a Jobbik figyelmét, hogy áldozatok, gyilkosok és bűncselekmények között nincs különbség, addig a tárcavezető mostani döntése ezt cáfolja.
 
Az ellenzéki képviselő szerint az elmúlt évtizedben Magyarországon évente átlagosan 140 gyilkosság történt, az áldozatok eddig nem kaptak támogatást az államtól. A kormányzat a mostani döntésével a lehető legrosszabbat tette a cigánysággal, hiszen ez az integrációt nem viszi előbbre, de a cigány-magyar együttélés körüli problémát tovább mélyíti és társadalmi szempontból katasztrofális üzenete van – mondta. A Jobbik szóvivője szerint mostantól vagy minden gyilkosságban elhunyt hozzátartozójának fizessen az állam kárpótlást – származástól, vallástól függetlenül –, vagy senkinek.
 
Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a kormány kártérítést ad a 2008-2009-ben romák ellen elkövetett gyilkosságsorozatban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak.
 

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xoxoro
2013. augusztus 18. 17:40
Cigánygyerekek: http://kuruc.info/r/35/116520/ https://www.youtube.com/watch?v=vK9lDS52fhc
civis72
2013. augusztus 18. 11:36
a jobbik is fizetne...ha kormányon lenne...de mivel nem lesz soha,mondhat amit akar
magnamater
2013. augusztus 18. 10:29
Balog az a személy, akit már a fideszesek is utálnak,Orbán, ha szeretné magát újra választatni, meg kellene tőle szabadulni
celkereszt
2013. augusztus 17. 20:03
Adhattak volna segélyt, támogatást, de nem kártérítést. Ezzel elismerték a magyar állam felelősségét. Perek tömegét vonhatják magukra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!