Beperli az államot a romagyilkosságok sértettjeinek képviselője

2013. augusztus 06. 18:30

Beperli az államot a romagyilkosságok sértettjeinek egyik képviselője, mert szerinte több bűncselekményt is megelőzhettek volna ha a katonai és nemzetbiztonsági szolgálatok valamint a rendőrség együttműködése megfelelő.

2013. augusztus 06. 18:30
Helmeczy László erről az MTI-nek beszélt a Budapest Környéki Törvényszéken kedden az elsőfokú ítélet kihirdetése után. A bíróság nem jogerős ítéletében három vádlottra tényleges életfogytiglani, míg a negyedikre 13 éves fegyházbüntetést szabott ki.
 
Helmeczy László, aki a tiszalöki ügyben a sértettek képviselője, arra hívta fel a figyelmet, hogy a bíróság is megállapította a szolgálatok felelősségét. Utalt arra, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén Ficsor Ádám akkori titokminiszter elismerte, hogy a szolgálatok és a nyomozó hatóság együttműködése nem volt megfelelő.
 
Szerinte megfelelő együttműködés esetén „egyértelműen a szolgálatok látókörébe kellett volna kerülnie  az elkövetőknek”, és talán meg lehetett volna akadályozni több ember halálát.
 
Arról is beszélt, hogy ő volt az egyedüli aki korábban azt mondta, hogy a gyilkosságokat bűnszervezetben követték el, és ezt az álláspontját most a bíróság is megerősítette. Emiatt nem bocsátható feltételes szabadlábra később egyik elkövető sem – tette hozzá.
 
Úgy vélte, hogy az államnak fizetnie kell a sértetteknek vagyoni és nem vagyoni kárért. Ha az állam ezt nem teszi meg, pert indít, és mint mondta, nem biztos, hogy a kereset benyújtásával megvárja majd a másodfokú ítéletet.
 
„Felelnek a gyilkosok és felel az állam is” – fogalmazott.
 
Azt még nem tudja, milyen összegre perli majd az államot, viszont jelezte: nagyon komolynak tartja az okozott vagyoni és nem vagyoni kárt. Példaként említette, hogy az egyik asszonyt több mint két évtizedes munkaviszony után leszázalékolták, most csak 27 ezer forintos szociális járadékot kap. A család egészségileg és anyagilag is tönkrement, az okozott kár szerinte ezért „nem egy-két millió forint”.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burkus Gordon
2013. augusztus 09. 20:31
Már megint a magyarok fizetik a bolsik mulatozását...
kaktuszvirág
2013. augusztus 09. 18:43
Na ennek a 4-5 cigánynak akiket kinyírtak lesz 800000 rokona aki mind kártérítést követel,nem 1-2 millió forintot!!!!!
tóth mária
2013. augusztus 07. 15:27
tatka46: nem zsidóztam, csak megállapítottam egy tényt! Egyébként hogy szólítsam őket, ha zsidók??? idióta!
Reeves
2013. augusztus 07. 13:07
A ci..ny etnikum olyan demográfiai fegyver, hogy ahol alkalmazzák, ott az eredeti tárgyi-anyagi és épített, valamint szellemi kultúra elsorvad, majd megsemmisül. Eközben a háttérben meglapuló aljas politikai tényezők álnokul a "humanizmusra, toleranciára, emberi jogokra, a szegregáció mentességre" hivatkozhatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!