Újra engedné a játékgépeket a kormány

2013. július 15. 10:25

Csökkent az adóbevétel a pénznyerő automaták betiltása miatt, a kormány ezért tíz városban, állami koncessziók keretében újra engedélyezné a játékgépeket.

2013. július 15. 10:25

Az elektronikus kaszinók, illetve általában a pénznyerő automaták betiltása miatt tavaly november és idén január között 3,2 milliárd forint adóbevételtől esett el az állam, amely új kaszinók engedélyezésével orvosolná a bevételkiesést – írja a NOL. Varga Mihály előterjesztése szerint tíz vidéki városban, zártkörű, állami koncessziós pályázat keretében engedélyeznék a kaszinók létrehozását, amelyek működtetési engedélye tíz évre szólna.

A lap szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium kaszinónként évi 850 millió forintnyi adóbevételt remél az új kaszinóktól. A pénznyerő automaták betiltásának indokai közül mára csak a nemzetbiztonsági kockázat maradt meg, emiatt lehet ugyanis zártkörű a koncessziós pályázat. Varga Mihály szerint csak ez garantálja, hogy kiszűrjék a nemzetbiztonsági vagy szerencsejáték-felügyeleti kockázatot jelentő pályázókat. Ellenzéki politikus szerint viszont inkább arról van szó, hogy így könyebb Fidesz-közeli vállalkozókhoz átjátszani a kaszinók koncessziós jogait.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. július 16. 13:01
Azokon a vendlőkön, akik többek között a játékgépek, és a cigaretta elvétele miatt tönkrementek, ez már nem fog segíteni.
kukagyerek
2013. július 15. 13:32
Ezeknek a szemeteknek (fideszmszp) mindegy hány élet megy tönkre, lényeg a bevétel!
ezaz
2013. július 15. 13:21
Sokkal inkább hagyom a pénzem NENZETI kaszinókban, mint a maffiaballibeknél.
kjkj945
2013. július 15. 12:47
Egyszerű!! A trafikokban engedélyezni kell egy-egy játékgépet, pia van, cigi van -- játszhatnak!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik