Az Együtt–PM a kerületi jegyzőhöz fordul a székházfoglalás ügyében

2013. július 29. 13:23

Az Együtt–PM a kerületi jegyzőhöz fordul a Fidesz Lendvay utcai székházának életveszélyes állapota ügyében – közölte a szövetség társelnöke hétfőn Budapesten.

2013. július 29. 13:23

A kormánypárt Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatón Szabó Tímea független országgyűlési képviselő elmondta, hogy az Sz. Ferenc ügyében nemrég napvilágot látott rendőrségi határozat értelmében a székház több helyen is életveszélyes. A demonstrálók szombaton jelentették be, hogy megszüntették a nyomozást – a március 7-i „székházfoglalásnál” biztonsági őrként fellépett – Sz. Ferenc és társai ellen. Az egyik demonstráló, Oláh Kata felidézte, hogy az egyik vallomás szerint azért hívták oda a biztonsági őröket, mert az épület életveszélyes állapotban volt, így kívánták megóvni a tüntetők testi épségét.

Szabó Tímea hétfőn azt közölte, többek között a Dózsa György út felőli bejárat felett bármikor vakolat és egyéb épületdarabok omolhatnak le, melyek súlyos vagy akár életveszélyes sérüléseket okozhatnak. Hozzátette: körülbelül tíz méter magasból több tíz kilogramm súlyú épületdarab zuhanhat a földre. Kijelentette: az Együtt–PM a VI. kerületi jegyzőhöz fordul az ügyben, hogy valóban fennáll-e ez az életveszélyes állapot. Ha igen, és tudomása is van róla, akkor milyen intézkedéseket tett annak érdekében, hogy megszüntesse a veszélyes állapotot, egyáltalán volt-e tudomása erről? – ismertette kérdéseiket.

Mint mondta, közérdekű adatkéréssel tájékoztatást szeretnének kapni arról is, hogy készült-e építésügyi ellenőrzés a székháznál. Ha nem, akkor azt a kérdést szeretnénk feltenni a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak: honnan veszi azt, hogy az épület több helyen is életveszélyes, továbbá milyen adatok alapján hozott olyan határozatot Sz. Ferenc ügyében, hogy az épületből ezért kellett a demonstrálókat eltávolítani. Ha valóban fennáll az életveszélyes állapot, akkor az Együtt–PM döbbenetesnek tartja, hogy sok ember életveszélyes körülmények között dolgozik – jelentette ki Szabó Tímea, hozzáfűzve: ha mindez igaz, akkor hogy akar egy országot kormányozni a Fidesz, ha még a saját dolgozóit sem tudja megvédeni. A sajtótájékoztató ideje alatt látni lehetett, hogy a székháznál építési munkálatok folynak.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakuttya
2013. július 29. 18:23
Mint az Usában, ahol az ablakon bemászó betörő megsérti a lábát a krumplipucolóval, feljelenti az áldozatot.
radír
2013. július 29. 14:32
A libsik nem demagógok,nem hasátvadászok,nem szeretik a politikia cirkuszt és hírverést,a figyelmet. Akkor nem ilyenek ha alszanak. A nagy Karácsony Gerike szerint ez az igazi demokrácia. Rátenyerelt az igazság mérlegére,az meg felborult.
pedroamigo
2013. július 29. 14:30
Hát, már a rendőrségi indoklás is kakaszagú volt...
luga
2013. július 29. 14:29
Nem kell odapofátlankodni! Akkor nem ér baleset!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!