Politikusok kivégzéséről akart népszavazást – feljelentették

2013. június 24. 12:29

Feljelenti az Országos Választási Bizottság egy népszavazás kezdeményezőjét, mert a magánszemély az egyik kérdésében gyilkosságra való felhívást fogalmazott meg.

2013. június 24. 12:29

Egy magánszemély népszavazási kezdeményezésével azt akarta elérni, fosszák meg vagyonától és 48 órán belül végezzék ki azokat az országgyűlési képviselőket, akik nem fogadják el az általa egy internetes oldalon megjelölt (a parlament által el nem fogadott) „törvényt”. A magánszemély egy másik kezdeményezésével pedig tízmillió forint vérdíjat fizettetne a kivégzés végrehajtójának.

Az Országos Választási Bizottság tagjai, akiknek a korábbi üléseken már számos értelmetlen, vagy viccesnek szánt beadványt kellett elbírálniuk, most úgy döntöttek, feljelentést tesznek a beadványozó ellen. Többen arról is beszéltek, lépéseket kívánnak tenni a jogalkotó felé annak érdekében, hogy ne kelljen minden eléjük kerülő kezdeményezést érdemben elbírálniuk. Utaltak arra, hogy a jelenlegi szabályozás szerint formális határozatokat kell hozniuk, és így az elutasított kezdeményezések szövege a Magyar Közlönyben is megjelenik, a későbbi korok jogtörténészeinek tanulságára.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. június 24. 17:34
szóval egyrészt van egy (jogos) igény az OVB részéről, hogy ne kelljen a zakkant beadványokat komolyan venni, majd csuklóból komolyan vesznek egy zakkant beadványt és ráküldik a yardot az ipsére dzsíniusz
Rydell
2013. június 24. 16:05
Egyszóval komoly ember ilyen népszavazási javaslatot nem kér.
silvester
2013. június 24. 14:57
Ennyi AHK-s egy kis hazában!!Sok az A-agy H-húgy K-köves az már bizonyos,túl sok is.Vissza az mszp-t,annyit jelent majd magyar szopod a f...szt.Kellemetes viselését az ahk-nak azoknak akiket illet.
ketroot
2013. június 24. 13:50
Pedig igény az volna rá...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!