Megalakult a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács

2013. június 05. 09:47

A Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter vezetésével működő testület tagszervezetei ezentúl összehangolják majd segítő tevékenységüket.

2013. június 05. 09:47

Megalakult a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) az árvízi veszélyhelyzet elhárításában szerepet vállaló segélyszervezetek, szeretetszolgálatok részvételével szerdán Budapesten. A Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter vezetésével működő testület tagszervezetei ezentúl összehangolják majd segítő tevékenységüket. Balog Zoltán a tanács első, szerda reggeli ülése után újságíróknak elmondta, hogy a tanács tagjai között van a Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt, valamint a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A szervezetek egyeztetik, összehangolják a gyűjtést, az elosztást és azt, hogy melyikük milyen feladatokat, milyen területen végez majd. Hozzátette: a tanács tagjai a beérkező pénzbeni és egyéb adományokról együtt, konszenzussal fognak dönteni.

Utalt arra, hogy az élet- és a vagyonvédelem biztosítása a kormányzati koordinációs bizottság feladata, ugyanakkor a bajbajutott emberek ellátásával, gondozásával kapcsolatban vannak olyan karitatív feladatok, amelyeket ezek a segélyszervezetek, szeretetszolgálatok évek, évtizedek óta sikeresen végeznek. Balog Zoltán ismertette a „Nemzeti Összefogás Számlaszámát” számlaszámát; a 11711711-22222222-es banki számlaszámra szerdától várják a segítő szándékúak adományait. Jelezte azt is, hogy a kormány.hu oldalon mindenki folyamatosan tájékozódhat az árvízi helyzetről és a segélyszervezetek munkájáról. Az árvízi védekezésre utalva a miniszter úgy fogalmazott, hogy előző nap volt a nemzeti összefogás napja, most pedig ennek a hétköznapjai következnek.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. június 05. 11:32
"Megalakult a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) az árvízi veszélyhelyzet elhárításában szerepet vállaló ...szervezetek, ... részvételével" Ez az a hely, ahova a nagy szolidaritásukkal kérkedő balliberális pártok és alakulatok nem fognak tülekedni. Itt nem lesznek BKV-s trükkök, nincs mit el nokiázni... Akkor meg minek?
G. Pantyelejevics
2013. június 05. 11:31
nem gyenge, hogy ilyenkor számlaszámoznak. nariskáim! adót befizettük. az pont erre lenne. ha nem Simlicskához tolnátok át, akkor még jutna is belőle. :p
liberálzöld.
2013. június 05. 11:13
Nemzeti Tanács - Bizottság - Hivatal Létrehozó, Káderfejlesztő és Pozíciókitaláló Intézet.
bigyomail
2013. június 05. 10:19
Hogy is volt a vicc? Ha baj van, akkor a politikus csinál egy előkészítő bizottságot, ami majd megalapozza egy bizottság létrehozását és mire az végez, addigra meg csak elfelejti mindenki az ügyet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!