Kósa: Közös erőfeszítéssel kerültünk ki a csapdából

2013. június 01. 16:35

Debrecen polgármestere szerint a magyar emberek és az állam közösen tett erőfeszítést „a Gyurcsány-Bajnai kormány” hibája miatt létező csapdából való kikerülés érdekében.

2013. június 01. 16:35

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetése a kormány, az önkormányzatok és a magyar emberek közös erőfeszítésének az eredménye, a konszolidációból a megyei jogú városok jelentős részt vállaltak – jelentette ki Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Megyei Jogú Városok Szövetségének Kecskeméten tartott közgyűlését követő sajtótájékoztatón.

Az állam, az államháztartás egésze a magyar emberekkel közösen vállalta azt a konszolidációt, amely révén kikerültünk abból a csapdából, „amelybe az előző Gyurcsány-Bajnai kormány beletaszította az országot” – mondta az MJVSZ elnöke a kétnapos tanácskozás után. Kósa Lajos hangsúlyozta: a tanácskozáson felhívták a figyelmet arra, hogy a megyei jogú városoknak fel kell készülniük az Európai Unió következő, 2014-től induló költségvetési ciklusára. Azt biztosan lehet tudni, „hogy a jelenlegi fejlesztési tervhez képest teljesen más keretek lesznek meghatározva”, olyan mértékben megváltozik az Európai Unió „fejlesztési rendszere, elvei, szempontjai, hogy amihez eddig hozzászoktunk, az nem lesz releváns” – tette hozzá.

Kósa Lajos szerint, a Magyarország népességének negyedét képviselő megyei jogú városok „jócskán” kivették a részüket abból, hogy „az eladósodást csökkentsük, az államháztartás hiányát a bűvös 3 százalék alatt tartsuk”, és az egész önkormányzati rendszer komoly teljesítményt nyújtott – hangsúlyozta. Fontosnak nevezte, hogy ezt úgy sikerült elérni, hogy nem változott drámai módon a városok által nyújtott szolgáltatások minősége.

Kósa Lajos beszámolt arról, hogy a közgyűlésen két új intézmény alapításáról döntöttek: létrehozták a közterület-felügyeletek és az önkormányzati adóhatóságok kollégiumát annak érdekében, hogy a rájuk vonatkozó törvényi szabályozást egyszerűsíteni lehessen. A közgyűlés szeretné elérni, hogy a pályázati rendszerben a „sokszor felesleges, bürokratikus korlátokat” enyhítsék – fűzte hozzá.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2013. június 02. 09:04
http://mno.hu/kulfold/imf-takarodj-megteltek-tuntetokkel-europa-nagyvarosai-1164572 Frankfurtban összecsaptak a rendőrökkel Az IMF irodája előtt gyűltek össze A portugál fővárosban 15 ezren gyűltek össze a Nemzetközi Valutaalap (IMF) lisszaboni irodája előtt, s egyebek közt olyan jelszavakat skandáltak, minthogy „IMF, takarodj!”, Ezrek tüntettek szombaton Európa több nagyvárosában – köztük Madridban, Lisszabonban és Frankfurtban – azok ellen a kormányzati megszorító lépések ellen, amelyek a megmozdulások résztvevői szerint elfojtják a növekedést és növelik a munkanélküliséget, tovább mélyítve ezzel a pénzügyi válságot. ****************** Budapesten is ez lenne ha nem a FIDESZ vezetné az országot
OrangeOrder
2013. június 02. 08:47
Tökéletesen így van, Uram. És lehet itt is tajtékzani, de más nem nagyon marad az ellenzéknek, mint az internetes gőzlevezetés. Idegesítő, ám ennyit talán még megérdemelnek, ha már mindent buktak az utóbbi 3 évben :)
pikkpakk
2013. június 02. 05:46
jeszusmaris"... ennyire hüjje legyen valaki ? gondolnám én ,hogy illlen nincs,de még is van... 14 new gyár ? ekkora baromságot.... ami new gyárnak lehet nevezni ,az talán nagyságát tekintve a mercedes.... na aztata ki hozta Magyarországra ? nincs több kérdésem.. ui: azért mert valaki a saját vállalkozását fejleszti és ráadásul külföldi,imperialista,ne adj nyugati! kapitalista,az nem azt jelenti még a narancs droidoknak sem ,hogy new gyárak épülnek.. ráadásul ezeket a fidesz állltal gyáraknak említett sikerek csak egyszerűű üzemek.... anno a fatornyos"kisvárosomban a gyár kifejezést olllan létesítményekre"" alkalmazták ahhhhol minimum legalább 2000-3000 főt alkalmaztak... de változik a világ és köll" a fidesz propaganda,szegénykéim nyolc"kézzel próbálnak sikert keresni....de ami nem megy ,az nem megy...ott kár erőőőlködni.
narancs elvtárs
2013. június 02. 00:12
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_veheti_el_az_on_lakasat_is_az_allam_itt_az_uj_javaslat.555276.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!